用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 8|主題: 12399

8個月大, 換片時不停轉身又爬起,可以點做?

複式洋房

國民生產總值:400

8個月大, 換片時不停轉身又爬起,每次角力一輪先換到,有無 b b 一樣?
已經比d玩具佢楂住分散佢注意力,但情況仍然一樣,可以點做?

複式洋房

國民生產總值:276

我索性換了學習褲,都係郁得好勁,但是點都好過片片,試下學習褲

複式洋房

lwy1112 發表於 16-12-1 00:46
我索性換了學習褲,都係郁得好勁,但是點都好過片片,試下學習褲

學習褲係咪好似尿片咁每次換片就換條新?

複式洋房

國民生產總值:276

係呀,每次換新,好用

男爵府

國民生產總值:8090

我就係因為咁既原因所以改用學習褲,唔需要佢訓低來換片。

大宅

國民生產總值:1142

可能我隻手夠大同手指算長,可以圈住佢腳踝位等佢冇得逃走

大宅

國民生產總值:1953

學習褲企係度換會方便好多

大宅

國民生產總值:3385

Same here...次次換片都係咁勁反身,如果開住電視佢就會眼定定唔郁,俾我幫佢換片

侯爵府

國民生產總值:22449

回覆樓主:

一定要快手d,試下唱歌仔吸引下佢喇

侯爵府

國民生產總值:24109

大家嘅建議都幾好,試下學習褲囖~

複式洋房

JoyceHoHo 發表於 16-12-1 17:22
Same here...次次換片都係咁勁反身,如果開住電視佢就會眼定定唔郁,俾我幫佢換片
...

我開住電視都係咁

複式洋房

我要做媽媽 發表於 16-12-1 18:40
一定要快手d,試下唱歌仔吸引下佢喇

已經有唱歌,今日佢便便抹左一下就反身.我媽捉住佢雙手都勁反!

複式洋房

lwy1112 發表於 16-12-1 13:13
係呀,每次換新,好用

咁每次換其實都要抹pat pat ,便便更加要抹耐d,咁你地點做?thx

水晶宮

國民生產總值:54816

換學習褲啦,大大下換片係好困難

別墅

國民生產總值:877

我們會預備定幾個玩具,每次換比佢唔同的玩具攞住,等佢唔會厭

複式洋房

Christine_L 發表於 16-12-1 15:32
學習褲企係度換會方便好多

未識企呀

大宅

國民生產總值:2302

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

我個女都係...佢最憎換片, 所以平時會留意邊D嘢佢一睇就會眼定定人定定, 之前玩尿片我就比一塊佢玩一塊自己幫佢換, OK一排, 又試過出街小包紙巾, 包裝濕紙巾, 有時大大件公仔, 一輪輪hold得住, 所以你樣樣試下比佢玩呢排邊樣嘢ok, 另外學習褲比尿片換得方便

別墅

國民生產總值:726

Little_helen88 發表於 16-12-1 00:32
8個月大, 換片時不停轉身又爬起,每次角力一輪先換到,有無 b b 一樣?
已經比d玩具佢楂住分散佢注意力,但 ...

必經階段,個個bb都係甘,就算用學習褲都要用野吸引距,學習褲比尿片薄,所以夜晚訓覺最好用翻尿片穩鎮

水晶宮

國民生產總值:61758

BB愈大,換片更難,唯有動作快,用玩具吸引BB.

複式洋房

國民生產總值:247

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Little_helen88 發表於 16-12-1 00:32
已經比d玩具佢楂住分散佢注意力,但 ...

卑玩具bb之後急速換完片
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎