用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1504|主題: 869615

影相遇到嘅問題

複式洋房

國民生產總值:235

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
有冇人覺得想喺商場到影合照,但冇人幫你揸機個下好無助?

大宅

國民生產總值:1018

wingwing422 發表於 16-12-1 01:18

其實開口問通常都肯幫手ge

複式洋房

國民生產總值:235

chulolo430 發表於 16-12-1 01:27
其實開口問通常都肯幫手ge

但見住啲人行到好急甘都唔敢截停佢問

侯爵府

國民生產總值:23949

所以自拍神棍先咁受歡迎呀嘛!

翡翠宮

國民生產總值:79124

回覆樓主:

唔覺,問人多數得。

搵到個人影到鬆郁濛的話,響屋企見到張相仲無助。我幾次搵d 好似識相既人影,佢地多數比其他人影得差好多。

wcpcelia    發表於 7 天前

洋房

國民生產總值:84

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
通常D人見你好似想行去搵佢幫你影相就會扮睇你唔到然後行開,真心唔明佢地乜心態

洋房

國民生產總值:72

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我之前去Moko諗住同個個聖誕Star War展覽影相都有遇到呢D人,好彩最後有個好好心嘅清潔姐姐幫我地揸機,佢仲識幫我地高炒影相㖭XD

大宅

國民生產總值:2966

引用:通常D人見你好似想行去搵佢幫你影相就會扮

原帖由 floraflowerng 於 16-12-02 發表
通常D人見你好似想行去搵佢幫你影相就會扮睇你唔到然後行開,真心唔明佢地乜心態 ...
可能佢趕時間姐

我都有幫過人映,有問過人要否幫手,都有人幫過我,無碰過你講㗎喎~

伯爵府

國民生產總值:18689

10次問有9次都肯幫影,影得好唔好另一件事。

emt1314    發表於 4 天前

複式洋房

國民生產總值:121

nyfng 發表於 16-12-3 00:38
10次問有9次都肯幫影,影得好唔好另一件事。
right
同時要都要bear比人笠走部機既risk

侯爵府

國民生產總值:21558

floraflowerng 發表於 16-12-2 19:43
通常D人見你好似想行去搵佢幫你影相就會扮睇你唔到然後行開,真心唔明佢地乜心態 ...

唔想幫囉

大宅

國民生產總值:4462

通常問都會肯嘅。問題只在於影得好唔好。
其實而家大多數也是用手機影。我覺得要把手機交到陌生人手中是很有介心的。有一次我同仔在商場影相。只可以幫影仔。仔年紀細不會幫我影(其實也慣左幫仔影到也算了)突然有個男人走埋黎話幫我哋揸機。我當時個樣一定是非常疑惑。我都未答。個男人即刻話:放心。我唔會攞你部機跑走嘅!我見當時也人多。佢應該不會會走得甩卦⋯所以就比佢幫手影咗合照

水晶宮

國民生產總值:56243

ash_yehyeh 發表於 16-12-1 01:45
所以自拍神棍先咁受歡迎呀嘛!

珊瑚宮

國民生產總值:109661

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

回覆樓主:

唔會呀,叫同樣排隊等影相的幫影,當然之後會主動問要唔要幫佢哋合照

侯爵府

國民生產總值:21016

bosch 發表於 16-12-1 01:49
唔覺,問人多數得。

搵到個人影到鬆郁濛的話,響屋企見到張相仲無助。我幾次搵d 好似識相既人影,佢地多數 ...

你令我諗起十幾年前去印度旅行時既野:有次去到景點搵人幫我同c6 影合照,第一係個亞伯,我地睇住佢一按就放低,係立即嗰隻,我地唔該佢byebye 後睇相(好在當時已經係數碼相可即睇返),不出所料果然只係影到腳同地下。
諗住老人家唔識用相機啦,第二次就搵個後生少少既女人,結果一樣。後來佢老公黎到先影得到張正常既。

翡翠宮

國民生產總值:88804

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

我會叫人幫下手

唔該,唔該咁。

或者自拍

大宅

國民生產總值:2000

自拍神器咯,想點拍就點拍,或者用個三腳架幫手

大宅

國民生產總值:2000

用個自拍神器啦,或者三腳架都唔錯

侯爵府

國民生產總值:22551

回覆樓主:

我次次係商場影相,都有人好主動過黎幫我地影,所以我無呢個煩惱。

水晶宮

國民生產總值:51870

回覆樓主:

睇咩時份啦,一般請人幫忙都唔會托手踭。
試過有次我地都未開口,已經有個好人主動走黎問要唔要幫手影相,我地仲以為有朋友識佢
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎