用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 0|主題: 82214

埋身+泵同步

別墅

國民生產總值:683

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
下個月返工啦,要開始儲奶,想問大家係點邊埋身邊泵架?因為我泵都帶住handfree bra, 件野其實好唔舒服下,佢cool實個nipple 點埋身餵?但如果晤用又hold 唔到個樽,抱住個B黎又冇手hold 樽,請教各位係點做呢?

王國熱話
斷斷續續出風癩,點解夜晚瞓著仲出多啲...
濾水器,邊個好?
經常流鼻血,煲咩飲可以醫治?
箍牙一問

複式洋房

國民生產總值:213

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
tabbymom 發表於 16-12-1 03:46
下個月返工啦,要開始儲奶,想問大家係點邊埋身邊泵架?因為我泵都帶住handfree bra, 件野其實好唔舒服下, ...

我用攬球式,一邊喂一邊Pump
但我得半夜個餐可以甘做,因為平時亞B都要食曬兩邊。
半夜個餐亞B食15分鐘度就OK,所以我用手Hold住都唔算太累。

子爵府

國民生產總值:12621

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我用單泵,用手hold住。 用medela或cimilre配件,單手都ok ar. 坐床或者加欖枕墊高BB,就單手抱B都得。

子爵府

國民生產總值:12576

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
買2件TOP UP 背心仔(運動BRA), 上下夾住個SHIELD都做到HAND FREE

別墅

國民生產總值:760

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
下個月返工啦,要開始儲奶,想問大家係點邊埋身邊泵架?因為我泵都帶住handfree bra, 件野其實好唔舒服下, ...

我用舊bra開兩個窿,放入喇叭就泵得,又方便,又舒服。

別墅

國民生產總值:760

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

我用舊bra開兩個窿,放入喇叭就泵得,又方便,又舒服。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎