用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 81|主題: 89164

已經32, 仲未生得出。。。好DOWN  

別墅

國民生產總值:796

試下試下原來己經過左32! 真係好唔想要34先生第一胎! 我想生3個架! 真係好DOWn。。。
就黎排卵期,心情又突然好波動!
點解個天要咁對我。。。

別墅

國民生產總值:687

唔好咁諗啦!我都啱啱係34歲時生咗第一個BB! 試下relax d!加油!

大宅

國民生產總值:2928

回覆樓主:

我都32啦,一樣努力緊

大宅

國民生產總值:3736

回覆樓主:

其實32都仲後生丫,好多人過40都照努力,所以唔好灰心呀

別墅

國民生產總值:788

bubujew 發表於 16-12-1 04:38
試下試下原來己經過左32! 真係好唔想要34先生第一胎! 我想生3個架! 真係好DOWn。。。
就黎排卵期,心情 ...
same here, 身邊已結婚既朋友, 大多數已生或有緊肚
係得我無動靜, 一齊傾下, 大家互相安慰
我有個group, 係同一日結婚既新娘,
有6個人, 4個已做媽媽, 1個係準媽媽, 得我1個無BB

大宅

國民生產總值:3075

我都係32,都努力緊,目標生2個。
生活可以将就,生活也可以讲究⋯⋯

複式洋房

國民生產總值:332

回覆樓主:

我出年都32,本身面對各種問題已經大壓力,好難唔諗。

各位jm 唔好灰,一齊加油~

民房

國民生產總值:12

回覆樓主:

我都31, 又用紅d, 又用笑哈哈棒,又食得好健康。。 都無! 加油呀! 唔好灰心!

大宅

國民生產總值:1505

回覆:已經32, 仲未生得出。。。好DOWN

我都32,努力緊第二胎。一齊加油!

別墅

國民生產總值:884

回覆 bubujew 的帖子

32歲,好後生啫。。。身邊大把女仔。。呢個年紀冇拖拍。。。。。

別墅

茶靡 發表於 16-12-1 10:40
same here, 身邊已結婚既朋友, 大多數已生或有緊肚
係得我無動靜, 一齊傾下, 大家互相安慰
我有個group, 係 ...

所以其實我從來唔入group, 知道一定會有影響, 除非有左又穩定就會入group.

別墅

Yes_Mom 發表於 16-12-1 15:50

32歲,好後生啫。。。身邊大把女仔。。呢個年紀冇拖拍。。。。。 ...

真係唔想過34.35,36...之後先做媽媽,好多時間上既野會配合唔到呢!小朋友20歲, 我已經55,我父母就已經將近80尾, 到小朋友30,我已經65,如果佢地有聲生左孫,我都幫唔到哂....

諗到好遠...好似過份左....

別墅

可愛小咩咩 發表於 16-12-1 14:53
我都31, 又用紅d, 又用笑哈哈棒,又食得好健康。。 都無! 加油呀! 唔好灰心!
...

努力過好耐但最後小產。。。真係好難唔down~

別墅

MRS.WG 發表於 16-12-1 14:03
我出年都32,本身面對各種問題已經大壓力,好難唔諗。

各位jm 唔好灰,一齊加油~

我都有問題呀~已經做過一次手術...小產過一次...

別墅

國民生產總值:884

不用想太遠。。如果年齡是唯一因素。。那麼20歲就要生了。。。
我反而會buy外國個一套,18歲要自己獨立。。。我幾多歲都同佢冇影響。。。。30歲就更加唔好靠我。。

35歲生。。自己55歲,個仔20歲。。但成20歲人。。不用下下靠阿媽掛。。。我會想。。到時大家各有各生活。。好似朋友甘就好了。。。他已成年,我責任己盡

大宅

國民生產總值:2664

畀面勳章

bubujew 發表於 16-12-1 04:38
就黎排卵期,心情 ...

我都32... 試左成年啦…加油呀

複式洋房

國民生產總值:403

我努左二年都係冇聲氣!
遲左8日,以為有機會,
唉!點知失望

珍珠宮

國民生產總值:36464

回覆樓主:

me too 32...
28 to now... still nothing

別墅

Yes_Mom 發表於 16-12-1 18:38

不用想太遠。。如果年齡是唯一因素。。那麼20歲就要生了。。。

其實有時唔係金錢或物質上既“依靠”, 可能自己曾經試過22歲因工傷要臥床一段時間, 之後又斷斷續續入過兩三次醫院, 27歲時有抑鬱症, 30歲先結婚(同年公公走左), 31小產...

我唔係curse我將來既小朋友都要有咁多大吉利是既野發生, 只係企係我阿媽角度去感受, 我會覺得好彩我阿媽未過60,好多野佢都身心上都支持到, 如果我阿媽老d, 如已70,我諗好多野都力不從心.

別墅

npwawa 發表於 16-12-1 19:09
我努左二年都係冇聲氣!
遲左8日,以為有機會,
唉!點知失望

我上個月未又係! 咩徵狀都有...結果得個吉! day 39先m come
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎