用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 29|主題: 12384

bb爬床跌落黎

複式洋房

國民生產總值:304

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
11個月大爬bb床欄,跌左落地下,
撞親頭頂touch wood 重好精靈咁玩,應該無乜野
有無jm知有無辦法再加高個床欄,或者等佢"禽"唔到出黎?
bb又一定係自己張床先肯訓,上大人床又唔得,係地下又唔願訓,點算好

水晶宮

國民生產總值:54754

呢幾日要觀察下佢嘅情況,以後要好小心,唔好再跌

大宅

國民生產總值:1142

留意有冇嘔同呆呆滯滯,有既立刻入急症呀!

想問下 bb 床係咪已經將床板放到最低?

大宅

國民生產總值:1855

都要比佢試下地下訓, 但要加多張墊以防地氣

複式洋房

dinosaurmum 發表於 16-12-1 13:14
呢幾日要觀察下佢嘅情況,以後要好小心,唔好再跌

佢太百厭,有時好難睇到咁足

複式洋房

我好好 發表於 16-12-1 15:33
留意有冇嘔同呆呆滯滯,有既立刻入急症呀!

想問下 bb 床係咪已經將床板放到最低? ...

我知道架啦,有無話要觀察幾耐?
因為好彩佢宜家重好精靈咁玩
床由佢識企已經較到最低啦,所以睇下有無其他野可以再加高

複式洋房

Christine_L 發表於 16-12-1 15:40
都要比佢試下地下訓, 但要加多張墊以防地氣

試過幾日啦,係地下唔得,好認床,除左自己張床係屋企邊度都唔肯訓
除左出街

大宅

國民生產總值:1142

ccs12 發表於 16-12-1 16:01
我知道架啦,有無話要觀察幾耐?
因為好彩佢宜家重好精靈咁玩
床由佢識企已經較到最低啦,所以睇下有 ...
觀察兩三日應該 ok
我個位都係手多腳多,重要月數差唔多,我都驚佢會爬到出黎

複式洋房

我好好 發表於 16-12-1 16:06
觀察兩三日應該 ok
我個位都係手多腳多,重要月數差唔多,我都驚佢會爬到出黎
...

佢識爬我唔驚呀,最怕係又未識,跌出黎

侯爵府

國民生產總值:22349

回覆樓主:

我覺得跌落床戲系90%既bb必經階段

水晶宮

國民生產總值:54754

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
ccs12 發表於 16-12-1 15:58
佢太百厭,有時好難睇到咁足

如果冇人睇住佢,唔會俾佢放係床度,寧願放係地下玩

大宅

國民生產總值:1136

我要做媽媽 發表於 16-12-1 18:35
我覺得跌落床戲系90%既bb必經階段
你講得無錯
點小心都好佢哋總會搵到位或機會跌返次

侯爵府

國民生產總值:23963

最近要觀察下佢有冇乜唔舒服,同精神狀況。
而家BB系有少少好動~大人記得睇實D~

翡翠宮

國民生產總值:91874

精神應該無問題,佢訓覺隔一段時間就睇下佢

複式洋房

GCHK 發表於 16-12-2 23:16
最近要觀察下佢有冇乜唔舒服,同精神狀況。
而家BB系有少少好動~大人記得睇實D~ ...

我知道架啦

複式洋房

wahiuma 發表於 16-12-2 23:24

touch wood.佢無咩事呀,呢兩日都好精靈

複式洋房

wahiuma 發表於 16-12-2 23:24

touch wood.佢無咩事呀,呢兩日都好精靈

男爵府

國民生產總值:7395

發表於 昨天 04:28 |顯示全部帖子

回覆樓主:

用返佢張床墊放大人床得唔得

男爵府

發表於 昨天 04:28 |顯示全部帖子

回覆樓主:

男爵府

發表於 昨天 04:29 |顯示全部帖子

回覆樓主:

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎