自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

食完飯係旺角想搭的士返屋企, 首先CALL第一個司機, 佢果到好嘈我听唔清楚叫佢講多次, 比佢話講講講, 係到repeat我講嘢, 之後話3分鐘唔打黎就冇車,
之後再有一個司機打黎我話先去跑馬地再去天后, 佢話:"呀姐, 你冇嘢下, 去跑馬地今日跑馬呀唔去"咁就收咗線,
到另一個朋友CALL的, 一上車講咗話先去跑馬地再去天后, 佢講粗口話咗我幾句, 咁塞傻X咗先去.仲趕我同朋友落車!
到最尾一個, 一開門我話過海先去咩咩咩, 佢又開波XYZ話唔去, 最後把幾火自己同朋友去搭MTR, 其實真心有幾塞? 我係CWB坐VAN仔返去, 係多車D但一D都唔塞車, 我當佢出黎條路塞, 但可以行另一條架MA? 都唔係第一次搭, 有時又係撞正跑馬返屋企, D士佬係車, 但又係係咁比說話我听, 大佬我欠咗你架咩, 你要改路我又唔係冇比錢, 塞又唔塞, 都唔知佢地想點!

珍珠宮

經濟差,呢班態度咁差的司機就會食西北風

依家我一係uber,一係搭公共交通工具

極少搭的士

facialchung    發表於 16-12-2 11:45
funfun759    發表於 16-12-1 16:51
girlbear    發表於 16-12-1 12:47
日月水火    發表於 16-12-1 09:53

伯爵府

回覆樓主:

無坐的士好耐,call uber快靚正!上星期零晨0430call 去機場,個司機仲買個早餐比我女食!

facialchung    發表於 16-12-2 11:45
sodababy    發表於 16-12-1 17:47
丫雅    發表於 16-12-1 16:37
mrssiubun    發表於 16-12-1 13:47
小小蕃茄    發表於 16-12-1 13:45
girlbear    發表於 16-12-1 12:47
babymama07    發表於 16-12-1 11:56
angelacch    發表於 16-12-1 10:30
Ho_BB    發表於 16-12-1 10:03
日月水火    發表於 16-12-1 09:55
wcpcelia    發表於 16-12-1 09:48
joyce02    發表於 16-12-1 09:35

男爵府

乜宜家CALL車唔係要先講目的地,的士佬先揀接唔接?

侯爵府

我真係好耐無搭的士啦.... 班的士佬真係超超超超超黑人憎, 我試過幾次不快經歷...... 有$賺都呢道唔去, 嗰道又阻住佢落更...... 最好次次入機場......

水晶宮

MISS_MEOW 發表於 16-12-1 09:32
乜宜家CALL車唔係要先講目的地,的士佬先揀接唔接?
我目的地係天后, 中途停跑馬地 可能佢手快只睇目的地.
我頭果個係打電話, 之後两個用APP, 一個係街到折既

伯爵府

natnat_tsang 發表於 16-12-1 09:36
我真係好耐無搭的士啦.... 班的士佬真係超超超超超黑人憎, 我試過幾次不快經歷...... 有$賺都呢道唔去, 嗰 ...

都唔係架,我試過機場都冇車,近又嫌,遠又唔鐘意,都唔知佢地想點,不過我有時都仲撞到啲好好人嘅的士司機嘅

水晶宮

Froggy_joe 發表於 16-12-1 09:28
經濟差,呢班態度咁差的司機就會食西北風

依家我一係uber,一係搭公共交通工具
我有CALL UBER, 但有時加錢或得D rating 低既司機我都唔搭, 因為試過搭一個得3星既, 佢唔識路去東涌, 行錯路比平時多$80, 要硬食比錢.

複式洋房

抵D的士佬揸的士

水晶宮

回覆樓主:

用快的。

水晶宮

petitsomeone 發表於 16-12-1 09:47
用快的。
請問同HK TAXI有咩分別?

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得的士司機同黑社會無分別。基本服務又無,而家又搞咩優質的士,其實係本末倒置。

水晶宮

choco_soup 發表於 16-12-1 09:48
我覺得的士司機同黑社會無分別。基本服務又無,而家又搞咩優質的士,其實係本末倒置。
...
係, 最慘係遠又話你遠,. 近又話你近... 真係唔知佢想點. 不過都有好好既司機既...

水晶宮

luvkaka 發表於 16-12-1 09:48
請問同HK TAXI有咩分別?

仲有飛的app,近日遠近坐過好多次,超快有車

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

子爵府

其實咩人都有好人壞人,我試過黃大仙搭八五折的士去上水火車站,下車時落大雨,司機叫我唔好落車住,擔遮幫我攞咗行李先,再開門俾我,遮埋我去閘口。

facialchung    發表於 16-12-2 11:48
丫雅    發表於 16-12-1 16:38
selinako^^    發表於 16-12-1 11:43
wcpcelia    發表於 16-12-1 11:37

水晶宮

輝夜一族 發表於 16-12-1 09:45
抵D的士佬揸的士

我上星同行動不便老爸搭短程,落車的士司機話車資連食碗雲吞麵都唔夠(其實一上車已不滿及勁chok). 我都有話抵佢屈響架的士,雲吞麵都無得食,真係好慶!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

象牙宮

2024年龍年勳章

giraheiyear 發表於 16-12-1 09:31
無坐的士好耐,call uber快靚正!上星期零晨0430call 去機場,個司機仲買個早餐比我女食!
...

好熟架? 買早餐?

複式洋房

CINDYC 發表於 16-12-1 09:58
我上星同行動不便老爸搭短程,落車的士司機話車資連食碗雲吞麵都唔夠(其實一上車已不滿及勁chok). 我都有 ...
係囉, D司機不滿就風琴腳嫁啦, 不過我係男所以冇咩比人拒載

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

水晶宮

回覆樓主:

而家根本唔會搭的士…uber就算

mara    發表於 16-12-1 19:06

首頁
12345...6

尾頁

跳至