用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3093|主題: 868710

今天鱔稿王,灣仔築地

大宅

國民生產總值:2359

發表於 前天 09:37 |顯示全部帖子
注意四個字:價錢不貴。真是堅離地。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

國民生產總值:59654

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

發表於 前天 09:52 |顯示全部帖子

回覆樓主:

價錢不貴我覺得好好好貴喎,我呢d平民百姓真係食唔起

瑪瑙宮

國民生產總值:136258

發表於 前天 10:03 |顯示全部帖子
bks2014 發表於 16-12-1 09:37

今日報紙都有幾個專欄講築地,可能佢哋真係唔貴,有人請客呱…

pomanlife    發表於 前天 11:18

侯爵府

國民生產總值:23182

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

發表於 前天 10:10 |顯示全部帖子

男爵府

國民生產總值:9940

2015xmas

發表於 前天 10:10 |顯示全部帖子
搵笨, d 野貴到不得了, 仲唔新鮮, 係立食區d魚生已切開一片片沒有包保鮮紙, 就咁放雪櫃, 已雪到乾身, 有少少變色。係無乜客都切定哂先。 價錢好貴, 仲要立食, 不如正正經經搵間日本菜食店, 舒舒服服坐低食好過。

呢間 " 築地 " , 我去果時仲未有酒牌, 店內的清酒只可買走, 不可場內飲。即你買咗魚生都無 sake 配黎食。

仲有, 好多雪櫃都係 " 吉" , 無咩野賣, 千萬不要去, 中哂伏 !

彩鑽殿

國民生產總值:800170

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

發表於 前天 10:16 |顯示全部帖子
個人覺得應該唔算平

funfun759    發表於 前天 16:21
961123    發表於 前天 12:35

珍珠宮

國民生產總值:33887

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

發表於 前天 10:16 |顯示全部帖子
bks2014 發表於 16-12-1 09:37

唔貴?!如果質素好D,我真係唔會覺貴!
佢嘅價錢,喺出面求其求搵間一樣價錢,分分鐘好過佢!唔需要專登行入去果度食!

子爵府

國民生產總值:11333

發表於 前天 11:02 |顯示全部帖子
佢應該姓李, 叫家誠

pomanlife    發表於 前天 11:18

子爵府

國民生產總值:14329

發表於 前天 11:11 |顯示全部帖子

子爵府

國民生產總值:10410

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2015xmas 畀面勳章

發表於 前天 11:17 |顯示全部帖子
佢仲成日讚香港仔魚市場D有野生海魚, 話打比老闆預訂就有得食.

子爵府

國民生產總值:10264

畀面勳章 2015xmas

發表於 前天 12:31 |顯示全部帖子
唔係好貴, 係超貴

水晶宮

國民生產總值:52300

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章

發表於 前天 12:45 |顯示全部帖子
有錢佬去食當然唔貴啦 對於佢哋嚟講散紙啫

瑪瑙宮

國民生產總值:127994

畀面勳章 2015xmas

發表於 前天 12:47 |顯示全部帖子

引用:搵笨,++d+野貴到不得了,+仲唔新鮮,+係立食

原帖由 maymaggie 於 16-12-01 發表
搵笨, d 野貴到不得了, 仲唔新鮮, 係立食區d魚生已切開一片片沒有包保鮮紙, 就咁放雪櫃, 已雪到乾身, 有少 ...

大宅

國民生產總值:2359

發表於 前天 20:41 |顯示全部帖子
maymaggie 發表於 16-12-1 10:10
搵笨, d 野貴到不得了, 仲唔新鮮, 係立食區d魚生已切開一片片沒有包保鮮紙, 就咁放雪櫃, 已雪到乾身, 有少 ...

我估計租務優惠期結束後,租金回復市價就捱唔住。

子爵府

國民生產總值:12669

發表於 前天 20:53 |顯示全部帖子

回覆樓主:

做壞咗個開頭真難搞

子爵府

國民生產總值:14543

發表於 前天 21:13 |顯示全部帖子
惡性循環,經營不善。應該好快執。

伯爵府

國民生產總值:17136

發表於 前天 21:33 |顯示全部帖子

回覆樓主:

膳稿 想信系唔使俾錢
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎