用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 184|主題: 49039

肚柯

洋房

國民生產總值:84

17week..琴日忍唔住飲左杯凍野 之後半夜好肚痛 個肚硬哂 之後柯左2次 今日都係有少少肚痛 好擔心呀唔知會唔會影響到bb個肚又好似冇大過咁 好驚好內疚

複式洋房

國民生產總值:136

chrisicy 發表於 16-12-1 10:11
17week..琴日忍唔住飲左杯凍野 之後半夜好肚痛 個肚硬哂 之後柯左2次 今日都係有少少肚痛 好擔心呀唔知會唔 ...

唔好咁擔心,應該冇事嘅,有冇去睇醫生check下?我20w 個時腸胃炎又痾又嘔10幾次,半夜去急症吊鹽水,最後都母子平安,仔仔健康出世!BB好叻好強嘅!你擔心就去睇醫生或去醫院急症啦!食返清淡d同戒口啦!想飲凍野最好飲紙包或罐裝,餐廳個d冰唔知乾唔乾淨,唔好飲!

洋房

國民生產總值:84

gallieng 發表於 16-12-1 10:30
唔好咁擔心,應該冇事嘅,有冇去睇醫生check下?我20w 個時腸胃炎又痾又嘔10幾次,半夜去急症吊鹽水,最後 ...

睇到你咁講 我都安心d..
冇睇呀因為肚柯前一日先做完產檢

子爵府

國民生產總值:12137

早晚天氣凍, 小心冷親, 暫時食返清淡少少啦, 痾清應該無乜野, 有唔舒服要睇醫生呀

複式洋房

國民生產總值:136

chrisicy 發表於 16-12-1 14:03
睇到你咁講 我都安心d..
冇睇呀因為肚柯前一日先做完產檢

腸胃炎基本上唔會影響到BB,但如果痾嘔得犀利就要小心因為可能引致宮縮!痾完休息下,我個時會飲寶礦力補充水分,唔好食生冷野,BB冇事嘅,如果持續痛就去睇下醫生啦!

水晶宮

國民生產總值:61704

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
17W應該系安全嘅,下次唔好喇,加上天氣凍喇。唔見好轉就要睇醫生喇。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎