用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

夫婦情感 今日: 45|主題: 37488

同大家分享一個過埠新娘既故事(長)

大宅

國民生產總值:1256

BKXmas勳章

有句話叫做:人不要臉天下無敵,我真係覺得佢超級無敵。

我至今都唔知唔知佢前夫自殺既原因,但我婚姻俾呢段童年陰影潛意識影響緊。

呢個新娘係我親戚既老婆,我大約十歲第一次見佢,佢一開始都表現到好nice,叫我親戚封左封對小朋友黎講既大利是俾我,我覺得佢係一個好人。佢有個女,放左係外國,反而帶隻狗過黎。

慢慢接觸耐左,開始見到同聽到啲奇怪事,例如佢會係屋企有老公除外既男人面前只著底衫褲周圍走,無啦啦嗌自殺仲同我親戚一齊try過一次死唔去,仲會係佢屋企(當時親戚同佢家姐姐夫四人住)搵到大量色情物品同見過吸毒用具。

又過左一年,我親戚開始跟蹤佢老婆,佢話冇可能兩個女仔食飯咁貴,一定仲有一個人。

又過左一兩年,佢申請左自己個媽同女黎香港,佢媽不停係我地屋企偷野,出街借錢要我地還。佢就開始係我屋企打份hea工,兩公婆不斷落格,借錢還卡數等等。

新娘一直心頭都好高,想過闊太生活,買名牌食好野,覺得我地屋企欠左佢咁。冇啦啦有一日,親戚話要分左間公司佢,其實佢根本咩貢獻,仲偷錢,但其他人睇在兄弟親戚一場,係公司蝕住既情況下俾左四十萬佢地,屋企平時好客氣既長輩都出聲,對住新娘大罵:搞風搞雨都係你呢個女人,真係好似拍戲咁。

冇耐,呢四十萬又用哂,親戚又周圍借,咁其他親戚開始唔幫,有一日個新娘就住條勁姣粉紅裙出左去,話去離島搵朋友bbq,我就記起之前佢話有個住離島既攝影師鍾意佢,我就呆左呆,但因為我當時仲細,冇理佢。

然後冇耐佢地就搞到間屋好似垃圾屋咁,跟住新娘話要離婚。

王國熱話
有冇人飲過王朝滴雞精同田原香?
有沒有陪月黑名單網架?
28坊可以用普通煲湯煲煲來飲嗎
自己坐月

大宅

國民生產總值:2694

BKXmas勳章

唔好意思
可唔可以先有啲背景或人物介紹或俾啲代號
內容好多親戚
睇到好亂

水晶宮

國民生產總值:71846

BKXmas勳章

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

第一次口述故仔,唔記得可以用代號,唔好意思。

咁我而家用h做我親戚既代號,x做佢老婆既代號。h同x決定離婚之後,我地都好錯諤,因為h表現好緊張x。過左三日,h係屋企雙料自殺死左,老人家發現左即刻叫我去睇,我報警處理完驚左半年。

我地都覺得h因為x自殺的,跟住我屋企人係佢地屋企收拾遺物既時候,發現佢出黎做舞女同人出街(即係人地買鐘同佢瞓)既收據。x走個時連個女都冇理,hx個女得幾歲原全知道件事驚到傻。又過左三日,我地收到兩個電話。。。

大宅

國民生產總值:2694

BKXmas勳章

jaymima 發表於 16-12-1 17:25

咁我而家用h做我親戚既代號,x做佢老婆既代號。h同x決定離 ...

複式洋房

國民生產總值:385

BKXmas勳章

回覆樓主:

複式洋房

國民生產總值:123

BKXmas勳章

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:2469

BKXmas勳章

回覆樓主:

追~~

子爵府

國民生產總值:11188

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

jaymima 發表於 16-12-1 17:25

咁我而家用h做我親戚既代號,x做佢老婆既代號。h同x決定離 ...

毛~
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

翡翠宮

國民生產總值:98584

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

jaymima 發表於 16-12-1 02:23
有句話叫做:人不要臉天下無敵,我真係覺得佢超級無敵。

我至今都唔知唔知佢前夫自殺既原因,但我婚姻俾呢 ...

係外國個女係h 同x 生?

大宅

BKXmas勳章

我愛Corina 發表於 16-12-2 06:14
係外國個女係h 同x 生?

是的,佢地奉女成婚,不過生完之後兩公婆都冇理過,放左係x阿媽度就算

別墅

國民生產總值:751

BKXmas勳章

伯爵府

國民生產總值:18129

BKXmas勳章

回覆:同大家分享一個過埠新娘既故事(長)

大宅

國民生產總值:1049

BKXmas勳章

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:1049

BKXmas勳章

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:2009

BKXmas勳章

回覆:同大家分享一個過埠新娘既故事(長)

翡翠宮

國民生產總值:81623

畀面勳章 BKXmas勳章

又爛尾 ?!

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔好意思,呢幾日有啲忙,啱啱差唔多打好聽完個電話一按返回即冇哂,我平復下心情再打

男爵府

國民生產總值:5712

BKXmas勳章

jaymima 發表於 16-12-6 20:21
唔好意思,呢幾日有啲忙,啱啱差唔多打好聽完個電話一按返回即冇哂,我平復下心情再打
...

下次用其它app打完再copy啦

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

好打埋個故佢。

話說h死左冇耐,有2個電話打過黎,一個係保險公司職員,原來h買左份保險,自殺都有得賠百幾萬,受益人係x。x之後既態度令我地屋企好懷疑係佢叫h去死的。h出殯個日,佢答應左又冇黎,然後當時仲有一筆幾十萬既債係hx兩公婆借的,但只用h個名,呃h阿媽去律師樓做擔保人,所以h死左,h阿媽要還,x就拎左保險同呢啲錢去消遙快活。話說h死後,x都出現過一次,就係氹我地俾返h屋企裡面值錢既野俾佢弓一(金,電器,etc)而佢保險到手會承擔返責任,唔會要個八十幾歲既老人家揹,結果,俾完佢就冇出現過啦。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎