用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1514|主題: 868814

聖誕去台北

大宅

國民生產總值:2180

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
帶爸媽去台北四天,佢地未去過,我同個仔去過好多次。諗住去租車,車佢地去淡水,九份,故宮,貓空。食火鍋同埋去士林夜巿。
仲有咩地方岩去呢?佢地65歲左右,老又唔算,又唔知咩岩佢地。問佢地又話唔知。
有冇sis有經驗分享下。

水晶宮

國民生產總值:60331

大廚勳章

買好機票酒店嗎?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

國民生產總值:12413

回覆 clalorin 的帖子

九份超多人唔建議去, 可以去十份,青桐放天燈

大宅

國民生產總值:2649

回覆樓主:

9份好多人,真係唔去好過去。。
如果唔怕遠包車,可以去桃園,小烏來。。我99覺得幾靚

大宅

國民生產總值:4339

會租車去10份
九份真係太多人

子爵府

國民生產總值:14911

淡水,紅毛城; 十分, 黃金博物館,放天燈; 故宮,貓空,夜市. 4日差吾多啦, 千祈吾好咁趕
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

別墅

國民生產總值:743

冇聖誕節氣氛

大宅

seaheart88 發表於 16-12-1 10:47
買好機票酒店嗎?

全部一早訂好了

wcpcelia    發表於 3 天前

大宅

dsedse 發表於 16-12-1 12:47
冇聖誕節氣氛

只有果幾天有假期,其實都唔係為左聖誕的
上年我都係聖誕去台北,無氣氛就一定的了

大宅

bee918 發表於 16-12-1 12:39
淡水,紅毛城; 十分, 黃金博物館,放天燈; 故宮,貓空,夜市. 4日差吾多啦, 千祈吾好咁趕 ...

我十幾歲之後都未同過父母去旅行
佢地咁既年紀係咪都怕行程太多?我平時車出車入唔覺佢地有咩野(emoji)

大宅

國民生產總值:1125

今年台北101有呢個呀

台北·繽紛耶誕季 史特拉斯堡 耶誕市集

水舞廣場

日期:12月1日 至 25日
時間:星期日 至 星期四(下午1時 至 晚上9時半);星期五、六至(下午1時 至 晚上10時)

*免費入場
*如要在市集購物,必須使用活動券,可在市集現場購買。

男爵府

國民生產總值:8242

如果佢地唔怕迫唔怕人多,九份點都要迫一次,話哂佢未去過,
第時同D朋友講返今次遊歴,
連呢D大路景點都冇去,咁就

大宅

黑玉白鑽 發表於 16-12-1 16:02
今年台北101有呢個呀

台北·繽紛耶誕季 史特拉斯堡 耶誕市集

呢個我想去
但我諗我老豆老母未必想,諗住叫佢地上101時我去貢下

大宅

peggy65 發表於 16-12-1 16:11

所以我租車呀,一唔想行唔對路就走,去下一個地方

子爵府

國民生產總值:10475

回覆樓主:

烏來/北投浸溫泉

琥珀宮

國民生產總值:182439

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:回覆 clalorin 的帖子如果佢地唔怕迫唔怕人

原帖由 peggy65 於 16-12-01 發表

我又唔覺得九份咁大代表性..可以去總統府啦

珍珠宮

國民生產總值:44876

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

九份好多上落樓梯山路,平日都多人,聖誕我就唔知啦,要睇埋老人家有無咁好腳骨力上落樓梯。
老人家多數對台灣有情意結,總統府,中正紀念堂,中山博物館,士林官邸呢啲(可以睇花),可睇佢地心水揀一兩個去。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎