少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

而年啲中學生好多時响 fb ig ……寫粗口字,唔明點解,係咪覺得咁係型啲!

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

他們覺得說髒話好像很厲害,家長就應該少說髒話,並教他們其實說髒話只會顯得你沒禮貌而已

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

小學生都會,自我感覺良好

複式洋房

回覆樓主:

要讓他們知道講髒話根本就不是有型,而是沒有禮貌。有型不是講髒話,而是人本身的處事風格值不值得被人尊重。

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

現今年代

禁止訪問

MommyPanel勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

都係玩下,你地愈唔俾/ 反對就更加覺得在大人背後感做好得意,果個MOMENT朋友之間認同重要過你話咩禮貌。最緊要佢知道咩場合唔講得,再大個D佢就會明白是幼稚行為。

複式洋房

呢d後生仔自我形像低!

伯爵府

回覆樓主:

我女成日问D粗囗点解/即系乜野/代表乜野(同学/男仔成日讲)。我有解比佢知(多数都系性器官代明词),,,我同佢讲…我阻止5到你讲,但当你讲時請想像一下你个头…囗等…娈哂性器官時有几呕心,我谂你就讲5出囗。同埋真系鬧人時5好讲,因为太伤感情和侮辱人。5好人讲你又讲懒型。

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

之前係地鐵,有2個大概小5、小6學生,一男一女。 男嗰個d粗口連誅炮發,耳都側埋。

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

真係有時見到好側目...不過有次喺公園聽個阿媽用曬粗口鬧仔(幼稚園咋)覺得都係有咩父母有咩仔女

別墅

別墅

笑得好勳章

朋輩影響,佢地依個時候開始反叛

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

依個時期係咁,我覺得OK既,唔好太爛口

複式洋房

佢地要表現得比同輩勁麻

男爵府

我都覺得係朋輩影響...唉

別墅

覺得夠薑D,威D囉

首頁

尾頁

跳至