用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

論盡家傭 今日: 24|主題: 123177

如果自己係印尼請工人唔經AGENT得唔得?

別墅

國民生產總值:758

BKXmas勳章

想請返舊姐姐,可以自己攪手續嗎?

王國熱話
細路青春期之媽媽加油站
我都投降……好心淡
如何拒絕孩子要求外出要求……
你地小朋友幾歲開始剃鬚?

男爵府

國民生產總值:6379

BKXmas勳章

唔可以

別墅

BKXmas勳章

回覆 lawpoohpooh 的帖子

政府規定左一定要經AGENT?

伯爵府

國民生產總值:16056

BKXmas勳章

回覆 ptrade 的帖子

好似係印尼政府規定

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

男爵府

BKXmas勳章

菲和印一樣要經 AGENT 架, 唔係佢地食咩? 咁易放人出國咩
佢地D國家咁黑暗, 什麼都講錢. 雙方冇得慳 AGENT FEE 架

只有一個辦法, 妳可以叫工人在當地 找AGENT 見工後通知HK那間 AGENT

男爵府

BKXmas勳章

回覆 bee918 的帖子

菲律賓都一樣的, 黑暗國家

別墅

BKXmas勳章

lawpoohpooh 發表於 16-12-1 14:06

菲和印一樣要經 AGENT 架, 唔係佢地食咩? 咁易放人出國咩

咁樣會平d?

男爵府

BKXmas勳章

唔係平D問題, 妳依家唔係要搵番舊工人過嚟咩?如果係妳要咁行呢個方法, 否則HK AGENT 唔會咁樣叫番個工人回來, 妳重新找個新人

大宅

國民生產總值:4128

BKXmas勳章

同喺香港請海外一樣, 搵番你以前嘅agent 辦手續就可以, 同agent 傾吓可唔可以收平啲!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎