用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

嬰兒用品 今日: 14|主題: 82096

請教各位有用ergobaby嘅媽媽

複式洋房

國民生產總值:183

BKXmas勳章

我有一條ergobaby360。。有一條insert!話初生bb都可以用。。但係因為係人地送。。請問有冇媽媽媽可以教我點用呀?

王國熱話
fujifilm 邊部好, 新手...
執相已成習慣
玩PS改圖
解像度問題

大宅

國民生產總值:3343

陪月勳章 BKXmas勳章

loveloveboy1031 發表於 16-12-1 11:27
我有一條ergobaby360。。有一條insert!話初生bb都可以用。。但係因為係人地送。。請問有冇媽媽媽可以教我 ...

Ergo official website有片教點用架

複式洋房

國民生產總值:183

BKXmas勳章

hoiching0516 發表於 16-12-1 23:31
Ergo official website有片教點用架

我有睇到呀!但係我就係唔知點解整嚟整去唔可以好似佢甘

別墅

國民生產總值:657

BKXmas勳章

loveloveboy1031 發表於 16-12-2 03:38

拎出去專櫃 問下

大宅

國民生產總值:3343

陪月勳章 BKXmas勳章

loveloveboy1031 發表於 16-12-2 03:38

個insert有啪啪鈕,側邊就啪返側邊,上面就啪返上面,好易架,但要慢慢adjust個定位

複式洋房

國民生產總值:285

BKXmas勳章

我都想買ergobaby揹帶,知唔知邊度買最平?買普通款嗰隻好用嗎?有冇媽媽用過?thx~

大宅

國民生產總值:2794

BKXmas勳章

回覆 siuwoon 的帖子

我有普通个條呀 全新 有單日本買 粉紅色 平賣^_^

大宅

國民生產總值:2029

BKXmas勳章

cecilia123cec 發表於 16-12-26 23:53
回覆 siuwoon 的帖子

我有普通个條呀 全新 有單日本買 粉紅色 平賣^_^

可否看相

大宅

BKXmas勳章

回覆 mikibo 的帖子

只在日本有限量 我有單有保養卡 全新有盒 現平賣350蚊

大宅

BKXmas勳章

cecilia123cec 發表於 16-12-28 12:51

sorry暫hold

別墅

國民生產總值:556

BKXmas勳章

上youtube 打ergobaby infant insert好仔細教你呀

複式洋房

國民生產總值:265

BKXmas勳章

cecilia123cec 發表於 16-12-28 12:51

請問呢條for幾多個月大BB用?

民房

國民生產總值:20

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
回覆 loveloveboy1031 的帖子

可能新舊款問題,我細佬5月出世,我地去到8月先去研究買咩帶,果時有鋪頭話剛剛轉款,個內襯個說明書同上網睇既有少少分別...

不過我睇過應該都差唔多,都係靠個啪扭扣住兩邊既帶固定個內襯...

複式洋房

國民生產總值:285

BKXmas勳章

發表於 前天 02:41 |顯示全部帖子
我用緊360透氣果款,雖然話加個嬰兒護墊初生bb可以用,個人覺得初生最好用平訓既揹帶。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎