用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2880|主題: 869838

順風到付

男爵府

國民生產總值:8207

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 2015xmas

上網賣野 有客人想順風到付

因為第一次用唔識

客人係點俾貨錢($20)我?

郵費點計呀?寄時要俾定點?

係咪好似平郵咁送上門㗎?

thx

男爵府

國民生產總值:8039

我的理解係佢先俾貨錢你..運費係佢收貨時俾速遞公司??

侯爵府

國民生產總值:22682

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章 2015xmas

到付即係佢收到時俾順豐
如果係順豐到付就唔需要俾郵費你, 只需要俾貨錢你, 可以銀行過數俾你, 收到後就寄出, 你去順豐門市佢有袋同單俾你寫地址, 中英都得, 當然你PACK好先啦, 你TICK到付就得, 但提下個客, 住宅有加收費, 冇記錯係30蚊
難關什麼時候會過呢?

大宅

國民生產總值:4954

動物勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆:順風到付

你不用比順豐,你去順豐寄件,寫運單,剔到付寄可以了。不用比任何$順豐。對方取件時自己比順豐。

公爵府

國民生產總值:26819

動物勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 夏天玩到顛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas

順風到付<<< 應該係講緊佢自己比運費....
咁你寄貨前收左貨錢, 跟住照寄順豐... CLICK 到付
就得... 你唔使比運費.... 件貨到左個客度, 豐順會同個客收運費

象牙宮

國民生產總值:231594

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

佢要先過數比你,你寄出貨,但唔洗比運費,運費係佢自己比,咁就係到付喇

男爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

咁請問個客係自己去順風拎定寄去佢地址架?

侯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章 2015xmas

肥格格 發表於 16-12-1 11:48
呢樣你問清楚個客, 如果佢自己識講順豐到付, 佢應該有用開, 佢會知架啦.

難關什麼時候會過呢?

大宅

國民生產總值:2669

回覆樓主:

你問個客攞地址,咁就知佢去順豐定住宅攞啦,你最緊要唔好填錯佢電話號碼,同你去順豐寄件時,佢要睇下份件係咩,唔好包到睇都睇唔到。

男爵府

回覆樓主:

Thanks

伯爵府

國民生產總值:16705

肥格格 發表於 16-12-1 11:48
如果你份件唔大,你可問下客人想去門市自取定叫順豐送貨上門,一般門市自取會平啲,因送貨上門而且又系住宅區既話,會再收多30蚊左右既上門費用

男爵府

回覆樓主:

Thanks 咁請問寄順風有無單no可追蹤架?

會寄失嗎?

侯爵府

順豐有單號可以上網追查
難關什麼時候會過呢?

男爵府

回覆樓主:

Thanks

公爵府

國民生產總值:26819

動物勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 夏天玩到顛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas

肥格格 發表於 16-12-1 12:01
Thanks 咁請問寄順風有無單no可追蹤架?

會寄失嗎?
你寄左之後影順豐張單比佢, 可以用單 NO. 上番順豐網站就可以 CHECK 到件貨既流程....
地址就你自己問佢攞....

珊瑚宮

國民生產總值:100304

回覆樓主:

我岩岩網購了,選擇自費到付,即賣家不用付郵費,我到取時自己俾,圈住嘅就係到付指示,份from係賣家自己填,和whatapps俾我嘅

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

KT0603 發表於 16-12-1 13:45
我岩岩網購了,選擇自費到付,即賣家不用付郵費,我到取時自己俾,圈住嘅就係到付指示,份from係賣家自己填 ...

Thanks

男爵府

國民生產總值:9072

肥格格 發表於 16-12-1 11:36
上網賣野 有客人想順風到付

因為第一次用唔識

如果件貨可以入中膠袋,對方又係順豐自取的話,你寄時講順手取,咁收費會平d

男爵府

nancylaw1228 發表於 16-12-1 14:45
如果件貨可以入中膠袋,對方又係順豐自取的話,你寄時講順手取,咁收費會平d
...

Thanks
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎