用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 10|主題: 23612

坐月便秘

複式洋房

國民生產總值:121

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
坐月食得好燥無便便,生果話凉完全禁食,菜都唔可以食得多,可以食咩?

男爵府

國民生產總值:6306

回覆樓主:

菜點解唔可以食?怕涼煮時加薑起鑊咪得,有入冇出排唔到毒人點會好

水晶宮

國民生產總值:54754

飲西梅汁啦,適當食少少水果都可以嘅

侯爵府

國民生產總值:24184

菜心節瓜正氣可以多食,其他怕嘅涼就加片薑,唔食蔬菜唔得

大宅

國民生產總值:1142

邊有可能完全唔食蔬果架

菜心同節瓜都食得,怕涼加片薑落去一齊煮已經無咁涼啦!

子爵府

國民生產總值:12090

都要食返啲菜架, 唔係好難有便便

複式洋房

回覆樓主:

唔係我唔想食,係99話唔食得同佢講都晒氣!!話食生果會過d寒凉俾B B,BB個肚多風就話同我食多咗菜有關!乜都入我數…又話佢以前都係咁…我想講日日食咁多薑乜寒都無晒啦!

大宅

國民生產總值:1142

pigpiglamlam 發表於 16-12-1 14:01
唔係我唔想食,係99話唔食得同佢講都晒氣!!話食生果會過d寒凉俾B B,BB個肚多風就話同我食多咗 ...
唔好理佢講乜,自己身體要緊!
而家一日三餐都係由 99 煮?

複式洋房

回覆樓主:

係呀…同99住好煩,佢係要跟足傳统g e人 ,好煩好大壓力…原來坐月先係最煩!

別墅

國民生產總值:532

pigpiglamlam 發表於 16-12-1 15:16
係呀…同99住好煩,佢係要跟足傳统g e人 ,好煩好大壓力…原來坐月先係最煩!
...

呢啲時候要靠老公出聲了
如果你老公唔幫你,就叫佢日日陪你食,你食咩佢食咩,你唔食得嘅就你老公都無得食!!

複式洋房

hontari 發表於 16-12-1 15:20
呢啲時候要靠老公出聲了
如果你老公唔幫你,就叫佢日日陪你食,你食咩佢食咩,你唔食得嘅就你老公都無得食 ...

我老公乜都唔識,唔旨意會幫我,有時同99同一陣線,唔會有人理我講乜更加唔會陪我一齊食野…依家自己偷偷買d生果食,唉~明明係好正常ge事,依家搞到好似做賊咁,要偷食!

別墅

國民生產總值:771

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

回覆:坐月便秘

唔得嫁,話比99聽毒素排唔走一樣對bb唔係咁好...好彩我99無咁癲

複式洋房

khara 發表於 16-12-1 16:15
唔得嫁,話比99聽毒素排唔走一樣對bb唔係咁好...好彩我99無咁癲

佢唔會聽g a~連醫生講g e都唔信!

侯爵府

國民生產總值:24019

蔬菜食得架,有冇飲水丫?

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
GCHK 發表於 16-12-1 21:19
蔬菜食得架,有冇飲水丫?

飲好多炒米茶,水都有

水晶宮

國民生產總值:61614

蔬菜可以適量食多少少,飲多D水。我坐月頭一個禮拜都系便秘,好辛苦,同C6講,C6仲話我有入冇出笑我添。

大宅

國民生產總值:1136

買盒西梅乾食試試有無幫助。

你喺坐月唔喺坐監,坐月攪得唔好一世架!

複式洋房

YOYO54321 發表於 16-12-2 14:53
買盒西梅乾食試試有無幫助。

你喺坐月唔喺坐監,坐月攪得唔好一世架!

我聽日買黎試下啦…唉,坐月根本就係坐监!我知99係想我好,但又唔聽人講,成日以爲自己o個套係最o岩!都廿幾年前啦…依家唔同年代

大宅

國民生產總值:1136

pigpiglamlam 發表於 16-12-2 16:24
我聽日買黎試下啦…唉,坐月根本就係坐监!我知99係想我好,但又唔聽人講,成日以爲自己o個套係最o岩!都 ...
記得著夠衫先好出街,凍親吹到風都手尾長。

洋房

國民生產總值:80

叫老公買啲西梅乾,唔好係佢面前,廢事一陣佢又唔比你食
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎