用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

北區媽媽會 今日: 0|主題: 11646

北區2017-18年度的幼稚園收費表(已參加免費優質教育計劃)

大宅

國民生產總值:1329

北區2017-18年度的幼稚園收費表(已參加免費優質幼稚園教育計劃):
[url=http://www.edb.gov.hk/attachment ... ty-kg-edu/1718N.pdf]

王國熱話
DR Kong 大減價
toonsland觀塘apm特價場(分享)
CLASSROOM 課室補充及教材開倉 (2016/10月)
請問有冇人知AEON幾時會有BB用品展?

複式洋房

國民生產總值:279

回覆樓主:

好似下載唔到,謝謝你先!

大宅

boroboroing 發表於 16-12-1 11:52
好似下載唔到,謝謝你先!

在教育局網站, 免費優質幼稚園教育第6點度有得D/L
http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/free-quality-kg-edu/index.html

你試試~

複式洋房

回覆樓主:

搞掂了,謝謝你!

複式洋房

回覆樓主:

搞掂了,謝謝你!

珍珠宮

國民生產總值:32475

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

即係所有半日班都免費,除左優質要比錢。

複式洋房

回覆樓主:

優質全日班都貴過人,成1500-2000

複式洋房

國民生產總值:254

回覆樓主:

點解優質半日班都收錢既?

大宅

estherching 發表於 16-12-1 15:17
點解優質半日班都收錢既?
因為政府的補貼不夠, 所以還容許他額外再收家長一些錢吧...

珍珠宮

國民生產總值:32475

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

sram 發表於 16-12-1 15:21
因為政府的補貼不夠, 所以還容許他額外再收家長一些錢吧...

未必係政府補貼唔夠,可能係學校本身好多“雜項”要收錢,甘扣左補貼咪都要額外比lor....
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎