自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有冇用手機錄佢音?

大宅

我試過實x都係,我果次等佢送貨等到12點,安裝完都成點鐘(凌晨)
不過我都明d送貨阿叔都好慘 ,d sales為條數乜都話得,d單排到full又唔理。暫時覺得最準時都係Ikxa。

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

我買過梳化,touch wood 無乜嘢,
剛又買咗餐椅,送货期竟然係1個月後,我以為係C6要求星期六送才要等咁耐,點知佢哋話星期一至五送點都要等1個月㗎嘞,早知咁耐就唔幫襯伌,但佢哋話下午二至五送的,如果我特地請假守係屋企等佢來,而佢晚上才到,我一定嬲到爆!

珍珠宮

其實而家好多傢俬店送貨都係外判。
我之前響屋企附近傢俬店訂櫃都試過類似情況,因傢俬店做街坊生意,我問返老臨娘點解會咁,佢話佢地都吾想,佢地又無能力養起一架車、司機及送貨及安裝工人,唯有外判,又話而家d人怕辛苦,無乜人肯入行,所以要搵一間肯送傢俬及識安裝ge人係好難,仲問我識吾識人介紹俾佢,佢都係成日俾人投訴,佢都無辨法。

男爵府

消委會幫唔幫到手??我印像中消委會其實好被動,好似咩都幫唔到手咁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

樓主,我試過差不多經歷....

因為向該傢私公司投訴不果後,我電郵向該公司的商場管理公司「陳述」這件事情,其中一句包括....

「盼望 貴管理公司了解商戶背景及營商手法才招攬其租用貴公司其下商場,如斯經營手法,本人不單失去對該公司信心,更影響 貴商場形象......」

雖然我獲得回覆是業主不會涉及商戶與客人之間交易.....

但翌日我卻得到該公司客氣回覆,並妥善跟進之前問題....

或許,你可以一試。

侯爵府

回覆樓主:

一分價錢 一分貨 (包括服務)

2500蚊買張梳化,好低價到接近成本。我試過係G萬lee 問過訂一張2座 講明13米皮或布都講緊二千幾蚊,未計海棉芯 &造工師傅錢& 送貨。

當時我要返工要指定時間星期六晚上8至9點。Sales 講到明傢私送貨要排單 司機冇得7時入到新界8時出返港島,低成本效益win win大家買到平貨就要一齊遷就下。如果要指明特定時間,就幫我請街車&叫街車司機送貨。結果出面街車連送貨夜晚要800人工搬運。

最後我都係算數買其他。讀過Econ知道price 和 quality 係成正比。知道佢地賣得平總有原因! ……

老實講,我知呢間野冇service可言,但我唔會唱衰呢間公司。因為整到呢間野做唔掂,我少左個選擇買平野,到時局住買某某一間,佢壟斷晒佢加價越賣越貴 更冇得好選擇。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

loved 發表於 16-12-1 13:24
其實而家好多傢俬店送貨都係外判。
我之前響屋企附近傢俬店訂櫃都試過類似情況,因傢俬店做街坊生意,我問 ...

一定係,每次我搬屋換傢私都搵返北角一間鋪,個老闆都甘講。唯有我俾兩三個時間佢地,一係星期日全日,一係平日8點後 11點後太吵驚鄰居投訴。講明就算,反正我可以買到甘平貨。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

水晶宮

之前我妹買過張SOFA ( 一萬二仟幾)又冇野喎...但我都聽過唔小哩間唔休做嘅傢俬店嘅衰野.

BTW...我諗我都唔會考慮佢(搵緊SOFA中)... ... ...費事到時勞鬼氣又投訴無門 !!!!!

禁止訪問

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

回覆樓主:

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

up,等多d人知佢衰野,提防佢

水晶宮

回覆樓主:

錄音好important, 我手機有裝錄音app.
試過類似,agent 要脅我,我話我會recording比律師. 佢之後好乖。

伯爵府

hoyin59081 發表於 16-12-1 11:45
個案如下:事緣於2016-09-16,當時我與太太於Home 21沙田門市睇中一張梳化,而當時的sales (潘小姐)態度亦 ...

哇,好彩睇到。前幾日仲心思思想去買sofa。

男爵府

死啦! 我買左4張餐槣下星期二送貨, 而家我好忐忑不安...

男爵府

BK Milk勳章

男爵府

幫你推
成間黑店

伯爵府

呢間野我睇到臭
次次經過都提一提老公唔好幫襯
買野前做下 research Ma
就算心血來潮我都會即刻拎部電話出黎search

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我未幫襯過,正想去望下換新傢俬,睇完樓主經歷怕怕

伯爵府

回覆樓主:

我買左張$7000梳化唔夠一個月就有二個地方爆線,睇得出係車線車得太出,打去話係人為問題,閣下自理。之前買平梳化都可以坐幾年,home21梳化質量好唔掂。
另外買餐枱,漏左枱腳,第二日補回枱腳但又漏螺絲,之後兩個師傅話要出去配螺絲,去左兩個鐘先返,安裝完走左我先發現螺絲係唔配的,螺絲較大有1/3突出黎,打去嘈師傅就話揾岩螺絲再黎整過,結果無影,就踩上shop嘈,師傅就好快聯絡,約定再黎又放飛機,打左好幾次催先肯死黎,永遠都唔會再幫襯
第一幅是扶手位
第二幅是靠背位,這位基本係好難爛得到。
我見d車線係車到好邊的。

大宅

回覆樓主:

好慘!多謝你分享,呢啲咁衰嘅集團真係唔會幫襯!

首頁
12345...7

尾頁

跳至