用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 26|主題: 23622

求助!請問呢d係咪濕疹

複式洋房

國民生產總值:349

bb兩個幾月,呢幾日面仔出左d紅粒粒,摸上去鞋鞋地,請問有無人知道呢d係咩黎?濕疹?搽咩藥膏有用吖?
謝謝各位媽咪解答!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:3287

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 熱血勳章 2016夢想成真

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我仔仔就4個月,呢排都係咁。
同你bb好似

複式洋房

國民生產總值:156

我仔仔呢排都係咁,帶左佢去睇兒科醫生,醫生話係BB濕疹,好普遍,慢慢自己會退,無開藥膏比我。我自己就去優品360買左aveeno支濕疹配方cream幫佢茶,3日左右開始甩皮退緊啦

水晶宮

國民生產總值:61704

我囝囝都會有幾粒,我冇打理,會慢慢消退。

複式洋房

國民生產總值:260

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
多d拎熟水抹面,保持乾淨,好快好!

男爵府

國民生產總值:7423

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

似奶疹多d,每餐奶後要同佢用熟水棉花清潔,好快好

大宅

國民生產總值:1714

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
mwtemily 發表於 16-12-2 02:13
我仔仔呢排都係咁,帶左佢去睇兒科醫生,醫生話係BB濕疹,好普遍,慢慢自己會退,無開藥膏比我。我自己就去 ...

呢支好用呀,我一直都有用呢支幫我個仔搽,如果紅得犀利就搽醫生開既藥膏,搽搽吓都唔紅同埋滑番啲。濕疹最緊要係皮膚保濕呀!所以要搽得密啲,我習慣就換片搽一次,沖完涼又搽。

複式洋房

國民生產總值:156

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
MonsterGary 發表於 16-12-4 23:37
呢支好用呀,我一直都有用呢支幫我個仔搽,如果紅得犀利就搽醫生開既藥膏,搽搽吓都唔紅同埋滑番啲。濕疹 ...
係啊!真係好用!一個禮拜退哂,皮膚滑返哂,所以唔洗擔心
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎