用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 607|主題: 117313

[日本] 日本巨型金莎

男爵府

國民生產總值:9526

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
請問大家,在日本有無見過呢粒巨型金莎?如果沒有,我想在香港買定,然後帶去日本做手信。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
818 有冇人用過Air Bnb
英 瑞 法 觀光 滑雪 迪迪尼 親子遊 * 巴黎 U...
網上免稅店瘋狂購物
2017 Summer London Trip

子爵府

國民生產總值:10361

Hk manning 有
但我冇睇佢幾錢

男爵府

koey_0611 發表於 16-12-1 14:28
Hk manning 有
但我冇睇佢幾錢

我知香港有,如果日本都有我就唔使喺香港買。

男爵府

國民生產總值:6352

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 我的育兒心得勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

MANNING $68

大宅

國民生產總值:1087

jemswin1 發表於 16-12-1 14:52
我知香港有,如果日本都有我就唔使喺香港買。
日本似乎冇, 因為樂天網上版 及 Amazon 日本版都冇.

男爵府

stitch2012 發表於 16-12-1 14:59
MANNING $68

我知香港有,但我是問日本有無,如果日本無賣咁我就可以喺香港買去日本做手信。
Anyway,Thank You。

男爵府

TopKind 發表於 16-12-1 15:31
日本似乎冇, 因為樂天網上版 及 Amazon 日本版都冇.

唔該曬你!終於有人明我問乜
因我未試過聖誕期間去日本,所以請教大家,無得賣嘅話我就可以帶過去送俾日本朋友。

大宅

jemswin1 發表於 16-12-1 15:37
唔該曬你!終於有人明我問乜
因我未試過聖誕期間去日本,所以請教大家,無得賣嘅話我就可以帶過去 ...
我再睇埋 日本 Yahoo 網購都唔見有, 可能日本冇呢款包裝.

男爵府

TopKind 發表於 16-12-1 16:19
我再睇埋 日本 Yahoo 網購都唔見有, 可能日本冇呢款包裝.

嘩嘩謝幫忙!我一定要買喇。

男爵府

國民生產總值:6352

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 我的育兒心得勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

jemswin1 發表於 16-12-1 15:35
我知香港有,但我是問日本有無,如果日本無賣咁我就可以喺香港買去日本做手信。
Anyway,Thank You。
...
我知你問咩呀, 不過我路過見有JM話唔知萬寧賣幾錢, 我咪搭下咀囉

男爵府

stitch2012 發表於 16-12-1 17:12
我知你問咩呀, 不過我路過見有JM話唔知萬寧賣幾錢, 我咪搭下咀囉

大宅

國民生產總值:4284

畀面勳章 BK Milk勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
唔係WOR
我係大阪激安殿堂見到先GA!
我係11月中去大阪的

大宅

跳躍精靈 發表於 16-12-2 10:20
唔係WOR
我係11月中去大阪的
咁, 日本有成千上萬的零售渠道, 冇可能完全查到
同香港一樣, ''行貨''之外, 一樣有店舖用水貨途徑入貨, 所以大概知道就是了, 邊有得保證.

男爵府

國民生產總值:5452

日本梗係有啦

大宅

國民生產總值:4284

畀面勳章 BK Milk勳章

TopKind 發表於 16-12-2 11:52
咁, 日本有成千上萬的零售渠道, 冇可能完全查到
同香港一樣, ''行貨''之外, 一樣有店舖用水貨途徑入貨, 所 ...

哦。。。我見樓主話想用黎做手信
所以想搵D唔見日本有GE野丫嘛
所以我話我係日本有見到咁姐

大宅

跳躍精靈 發表於 16-12-2 11:57
我唔係金莎粉絲, 所以不能明白, 拆左包裝, 裏面都係一鬼樣... 當我冇講過 ...

男爵府

跳躍精靈 發表於 16-12-2 10:20
唔係WOR
我係11月中去大阪的

有見過?Oh,咁我要考慮一下,轉買其他嘢,我之前已經買過奇華食品Set,美心月餅(當年是9月份去的)等等香港嘢,宜家都未諗到再買乜。

你有無建議?

男爵府

跳躍精靈 發表於 16-12-2 11:57

啱呀啱呀!我就是搵日本無嘅嘢

男爵府

TopKind 發表於 16-12-2 12:40
我唔係金莎粉絲, 所以不能明白, 拆左包裝, 裏面都係一鬼樣... 當我冇講過 ...
...

日本人講究包裝,所以唔同的

大宅

國民生產總值:1515

jemswin1 發表於 16-12-2 13:49
有見過?Oh,咁我要考慮一下,轉買其他嘢,我之前已經買過奇華食品Set,美心月餅(當年是9月份去的)等等 ...

搵d香港獨有既嘢,例如:鋒味曲奇、超羣、紅A產品..
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎