用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 39|主題: 117518

[台灣] 請教包車行程

大宅

國民生產總值:4671

育兒性格勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我 plan 了包一日車, 以下行程可以嗎? 可否比 d 意見, thanks!~

酒店 --> 士林官邸 --> 故宮博物館 --> 文化大學 --> 19 號咖啡店 lunch (在文化大學附近的) --> 陽明山公園 --> 淡水老街 --> 淡水漁人碼頭看日落 --> 情人橋 --> 酒店

P.S. 2 個大人加 1 個 4 歲小朋友, 酒店在小巨蛋附近

王國熱話
開心傾~~Part 80
有無(5x6x7x)年全職媽咪入黎吹吹水(101)?
新手媽咪。有冇80後全職媽媽,傾傾計
土瓜灣 ftm

翡翠宮

國民生產總值:83742

ha930 發表於 16-12-1 12:56
我 plan 了包一日車, 以下行程可以嗎? 可否比 d 意見, thanks!~

酒店 --> 士林官邸 --> 故宮博物館 --> 文 ...
故宮博物館~可以行2小時

珍珠宮

國民生產總值:34686

畀面勳章 環保接龍勳章

ha930 發表於 16-12-1 12:56

酒店 --> 士林官邸 --> 故宮博物館 --> 文 ...
哇,打卡行程,一日玩唔到咁多地方架喎

大宅

國民生產總值:4671

育兒性格勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

shinku 發表於 16-12-1 14:07
哇,打卡行程,一日玩唔到咁多地方架喎
如果刪了故宮博物館, 時間上 ok 嗎?? Thanks~

珍珠宮

國民生產總值:34686

畀面勳章 環保接龍勳章

ha930 發表於 16-12-1 15:15
如果刪了故宮博物館, 時間上 ok 嗎?? Thanks~
時間夠唔夠其實好主觀,要睇下你想每個地方做D乜,留幾耐。

我上年去陽明山,係早上上去,然後行到三點上下食埋飯先番落黎,
落到黎食個T就行夜市,咁就一日了。。。

你可以用 google map 規劃行程,睇下景點之間駕車要花幾耐,
然後再減番,預下每個地方可以留幾耐,
自己覺得合唔合理。

google map 教學:
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17229696&extra=
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎