潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Caylashanshan 發表於 16-12-5 09:57
我之前係lv專門店買左2個袋都係冇盒家,俾個塵袋裝住咋

LV買每個袋都會有盒架,正常會入盒,除非你唔要。但係我request左

複式洋房

beaker009 發表於 16-12-5 09:51
點解會冇盒?

我估係因為帶太多貨,手袋多到根本攞唔曬,更何況係盒?一個H既盒已經可以打爆一個喼了!我 ...

係啦,當然係因為帶貨關係。我明白盒好阻礙,冇盒嘅話事先講明會好d囉仲要我有特登request full packing....

大宅

joeyytc121 發表於 16-12-5 11:16
LV買每個袋都會有盒架,正常會入盒,除非你唔要。但係我request左

因為幾年買個袋都係冇盒,所以一直以為都係冇,佢又冇問我要吾要盒,我買完仲同我老公講點解lv買袋冇盒既,咁鬼cheap既

大宅

因為幾年買個袋都係冇盒,所以一直以為都係冇,佢又冇問我要吾要盒,我買完仲同我老公講點解lv買袋冇盒既,咁鬼cheap既

大宅

大宅

複式洋房

Carriegerrard 發表於 16-12-5 02:16
點會無盒咁搞笑架
我上兩星期先買咗個手袋俾媽咪
一樣有盒

我有問佢,不過佢同我講話LV係咁個wor,專櫃一般只俾塵袋唔俾盒。我心諗...我都有買過LV嘅....

不過唔通要人去歐洲幫我追番個盒咩所以我就咁就算喇,其實心裡面好唔開心...

大宅

複式洋房

叫佢陪驗先俾錢得唔得?

大宅

Caylashanshan 發表於 16-12-5 11:47
因為幾年買個袋都係冇盒,所以一直以為都係冇,佢又冇問我要吾要盒,我買完仲同我老公講點解lv買袋冇盒既 ...

我買過lv 10個8個袋都係無盒!我都係睇呢個post 先知原來有盒!

男爵府

回覆 HappyAug 的帖子

尼間野開左好多年,你翻以前D POST會穩到,以前佢只系賺退稅,而家都幾貴一下,都唔可以話貴,基本上佢地幾個大reseller都系一個group,D貨都系互相出,咁樣如果唔系第一手貨,基本上都有幾千蚊抄價,D貨系真,我朋友買過constant,24我無同佢買過, 不過你都咁耐,估計都出左啦,你可以穩一下其他reseller,問多幾間,通常佢有個D袋你有可能其他都見到,特別澳門個幾家大D,佢地好多時候D貨從澳門過黎,同埋佢地D盒唔系自己帶返香港,都系shipping,所以一般唔存在佢地唔想比盒你,只會系當時買入時候個盒專門店 無比

男爵府

joeyytc121 發表於 16-12-5 01:03

未幫襯佢買過H不過買過LV ,當初叫佢幫我代購時講明我要ful ...

咁我買過2個LV 袋係專門店買又真係無盒,small leather goods就有

伯爵府

呢間比較貴少少,不過應該是正貨

首頁

尾頁

跳至