用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 24|主題: 23612

bb紅屁股,請教有經驗媽咪用咩好?

大宅

國民生產總值:1136

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
買jor施巴防衛便疹膏,完全無效! 搽邊種最好?

大宅

國民生產總值:1167

我用Mustela 換片膏,幾好!

大宅

國民生產總值:1142

歷史悠久嘅寶貝濕疹膏

男爵府

國民生產總值:7990

我用澳洲木瓜膏,紅patpat,紅下巴都搽呢隻!

大宅

回覆 我好好 的帖子

係迷萬寧都有得買架?呢個唔係濕疹先用的嗎?

大宅

回覆 fafafac9 的帖子

你係bb未有紅屁股前已經幫佢查搽仲係有紅屁股時先開始用啊?

大宅

yuki0406 發表於 16-12-1 16:24
回覆 我好好 的帖子

萬寧有,藥房都有,唔止濕疹先用得呀

大宅

yuki0406 發表於 16-12-1 16:24
回覆 我好好 的帖子

原來原產地係日本

寶貝濕疹膏

大宅

國民生產總值:1188

寶貝濕疹膏好用

侯爵府

國民生產總值:24019

RubyYu07 發表於 16-12-1 14:47
我用澳洲木瓜膏,紅patpat,紅下巴都搽呢隻!
我地都用過木瓜膏,都ok嘅~

大宅

國民生產總值:1167

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
yuki0406 發表於 16-12-1 16:27
回覆 fafafac9 的帖子

你係bb未有紅屁股前已經幫佢查搽仲係有紅屁股時先開始用啊?

未紅就要搽定

水晶宮

國民生產總值:61634

回覆 GCHK 的帖子

原來木瓜膏有呢個功效,唔講真系唔知添。

水晶宮

國民生產總值:54754

澳洲木瓜膏,勤D幫佢換片,唔好成日業住

男爵府

國民生產總值:6306

回覆樓主:

凡士林,每次都搽,有紅搽厚d

大宅

直接搽凡士林好過

頭先睇完木瓜膏資料,支嘢得 4% 木瓜成份,其餘都喺凡士林嚟咋。

洋房

國民生產總值:80

我用緊biolane既片片膏幾好,用左無再紅patpat,同埋最緊要勤啲換片,每次換片都清潔好,印乾水先好搽膏包片,咁就唔會up住

複式洋房

國民生產總值:260

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
姑娘教用凡士林最好,最普通果隻!

別墅

國民生產總值:771

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

發表於 昨天 15:22 |顯示全部帖子

回覆:bb紅屁股,請教有經驗媽咪用咩好?

除左片片膏,可以試下轉片,我個bb轉左h牌防疹疹個款片之後,唔會焗到佢個patpat紅

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎