自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

即係咁,你買野,日日買係無問題,只要你有位放,問題係你明知無位放仲要買,有冇自私啲?
你自己住理得你啲野放邊,但你唔係,唔該你諗下其他人感受! 有錢你一家大可以搬走,但你無,要一齊住,仲成Q日擺到啲野周圍都係! 有無搞錯! 間屋唔係你架! 你自己啲野又唔放房!

就黎搵格地下無野嘅階磚都冇啦!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

麵包超人^o^ 發表於 16-12-1 15:11
即係咁,你買野,日日買係無問題,只要你有位放,問題係你明知無位放仲要買,有冇自私啲?
你自己住理得你 ...

望就望佢地快啲搬走啦,再唔係咪你搬

珍珠宮

sukisa 發表於 16-12-1 15:16
望就望佢地快啲搬走啦,再唔係咪你搬

佢哋唔會搬! 佢一家3口仲要我媽倒貼點會搬

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以有好的鄰居, 其實都重要的

子爵府

回覆樓主:

你阿妹冇錢就唔好買咁多嘢啦,鬧佢啦。係咁有錢早日搬出去。

子爵府

麵包超人^o^ 發表於 16-12-1 15:25

唔係你個妹同佢個女咩?仲有一個係邊個?

子爵府

開心吸收勳章

麵包超人^o^ 發表於 16-12-1 15:25

咁你要死心啦, 呻都冇用, 慘慘豬

解決方法就好似夜空的月亮, 你望到, 伸手以為摸到, 事實你永遠GET唔到

珍珠宮

wcpcelia 發表於 16-12-1 15:27
可以有好的鄰居, 其實都重要的

唔係我鄰居! 係我丫嫂

珍珠宮

月牙兒♡ 發表於 16-12-1 15:30
唔係你個妹同佢個女咩?仲有一個係邊個?

唔係! 係我個嫂!
佢2個成日買野行街因為2個都唔使做,問佢買咁多野做咩,就話買俾小朋友!
原本間屋幾大的! 而家連行都就黎無位行

珍珠宮

msanubis 發表於 16-12-1 15:33

解決方法就好似夜空的月亮, 你望到, 伸手以為摸到, 事實你永遠GET唔到

你俾我呻下啦!對住果2隻自私怪我會癲

wcpcelia    發表於 16-12-1 16:41

子爵府

開心吸收勳章

麵包超人^o^ 發表於 16-12-1 15:53
你俾我呻下啦!對住果2隻自私怪我會癲

唔係唔俾你呻呀, 其實我都在曲線安慰緊你架
呢類事我自己屋企都曾發生過, 部份家人最後冇正式反面, 但一宜避而不見

侯爵府

我諗你最興係佢地有錢買到成屋都係野,但又要老人家貼錢,咁有錢買野就唔好要人貼啦
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:sukisa+發表於+16-12-1+15:16+望就望

原帖由 麵包超人^o^ 於 16-12-01 發表

珍珠宮

lovececing 發表於 16-12-1 16:39
我諗你最興係佢地有錢買到成屋都係野,但又要老人家貼錢,咁有錢買野就唔好要人貼啦
...

exactly.

珍珠宮

msanubis 發表於 16-12-1 16:36
唔係唔俾你呻呀, 其實我都在曲線安慰緊你架
呢類事我自己屋企都曾發生過, 部份家人最後冇正式反面, 但一 ...

咁係未反面前你都係忍呀?
睇黎我要好好學習

珍珠宮

想你地自己搬呀, 就來出招仲過份的了.. 唔過份又何來有居住權呀??

JM 老人家唔撐你地的話,盡快行動玩自救啦.

珍珠宮

msanubis 發表於 16-12-1 15:33

你個比喻好好

子爵府

開心吸收勳章

麵包超人^o^ 發表於 16-12-1 17:04
咁係未反面前你都係忍呀?
睇黎我要好好學習

基本上都係keep忍架, 費事我媽難做啦
最好是叫阿媽同佢地講, 話哂我唔係戶主嘛
有時都會忍唔住開聲話佢地, 但態度情緒盡量保持平穩冷靜

而佢地亂放野係廳, 我咁好人, 間中都會幫佢地放番入佢房
有時放哂係地, 有時放其他地方, 例如衣櫃(鞋盒)和被內(薯片,麵), 睇心情

珍珠宮

麵包超人^o^ 發表於 16-12-1 15:44
唔係! 係我個嫂!
佢2個成日買野行街因為2個都唔使做,問佢買咁多野做咩,就話買俾小朋友!
原本間屋幾大的 ...

你哥都無做嘢?我仲以為係收入吾夠租樓養家,要老人家貼啲,估吾到係0收入咁吾得喎,兩個起碼要有一個去做嘢,有收入先得,就算搵返份Part time做下都好呀

珍珠宮

kavenzou 發表於 16-12-1 17:20
你哥都無做嘢?我仲以為係收入吾夠租樓養家,要老人家貼啲,估吾到係0收入咁吾得喎,兩 ...

我哥有做野,邊度寫無做野?

首頁

尾頁

跳至