用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 643|主題: 120846

[泰國] 清邁日間動物園 或 夜間動物園

男爵府

國民生產總值:8328

BKXmas勳章

請問日間動物園和 清邁動物園是否相同? 又同夜間動物園 http://www.hopetrip.com.hk/news/201403/66231.html 以及 老虎園

有甚麼不同...???

只知道 夜間動物園是好近貼素山. 30分鐘就返到古城..

謝謝

王國熱話
經常流鼻血,煲咩飲可以醫治?
胃炎
關於子宮頸針
好担心,十二歲脊柱側湾

洋房

國民生產總值:76

BKXmas勳章

回覆樓主:

夜間的好玩又漂亮很多!

洋房

國民生產總值:76

BKXmas勳章

回覆樓主:

夜間的好玩又漂亮很多!

男爵府

BKXmas勳章

yuet888 發表於 16-12-5 11:46
夜間的好玩又漂亮很多!

Thanks (emoji)

男爵府

BKXmas勳章

有無人share 去 清邁動物園 +水族館 玩呢??

大宅

國民生產總值:3762

BKXmas勳章

可手推介五日四夜行程?

大宅

國民生產總值:1396

BKXmas勳章

回覆樓主:

我2個都有去,我喜歡日間的,可近距離接觸動物,又可喂食。海洋要加錢,好似好小型,我去了2 次都無入。夜間主要坐車看動物,除了長頸鹿和鹿可近接觸,其他都看不清,太黑。和看動物show 。

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

日間zoo 在素貼山腳,可以去完之後去素貼寺。有車上,但要等够8 to 10 人才開車。日間Zoo 在清邁大學再入小小,離古城10 多分鐘車程。

男爵府

BKXmas勳章

beibei88 發表於 16-12-13 23:47
日間zoo 在素貼山腳,可以去完之後去素貼寺。有車上,但要等够8 to 10 人才開車。日間Zoo 在清邁大學再入小 ...

Thanks

男爵府

BKXmas勳章

beibei88 發表於 16-12-13 23:47
日間zoo 在素貼山腳,可以去完之後去素貼寺。有車上,但要等够8 to 10 人才開車。日間Zoo 在清邁大學再入小 ...
beibei88 :請問在日間zoo 要預計留幾多個小時, 如之後再去素貼寺預留多少時間呢??

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

Chiang Mai Zoo 好大的,要上山。如果想看多些動物記住要搭shuttle bus. 好多地方都有動物的嘢食比你喂,慢慢行預3,4 小時吧!之後去素貼,不是自己包車,佢通常都是给你1個多小時,回程多付20 baht 便可送回去市區

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

但Chiang Mai Zoo 附近無嘢食,你最好食飽才去

男爵府

BKXmas勳章

beibei88 發表於 16-12-14 11:37
但Chiang Mai Zoo 附近無嘢食,你最好食飽才去

好在你提醒,我打算在Chiang Mai Zoo內 食午餐(emoji)(emoji)

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

樓主,你幾時出發呀!我1.13 又去呀!今次book了1 day elephant trip ,ENP 是專門救助大象的。 你下次可考慮去這個! Have a nice trip

男爵府

BKXmas勳章

beibei88 發表於 16-12-14 11:57
樓主,你幾時出發呀!我1.13 又去呀!今次book了1 day elephant trip ,ENP 是專門救助大象的。 你下次可考 ...

我TB 了門票+接送

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

BKXmas勳章

Q4 發表於 16-12-15 11:21
我TB 了門票+接送

去完,日/夜一樣,值得去(emoji)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎