用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 175|主題: 112490

醫暗瘡過來人, 總算情況受控制

複式洋房

國民生產總值:147

我用係暗瘡方面的錢, 我諗無3萬, 都有2萬幾. 之前係不同地方, 聽朋友介紹過用A酸醫暗瘡, 但係我食咗半年,都無乜效用, 開比我個醫生講, 唔可以成日食, 好傷肝, 但係我見到成塊面都係瘡, 醫極都醫唔好, 好唔開心.

之後試睇另外一個醫生, 佢介紹我用一隻含有10% benzoyl peroxide 的洗面膏同洗面液, 日日咁用, 反而幾日就開始無晒, ..........早知唔浪費錢買A酸啦, 買暗瘡膏原來仲快好返!

王國熱話
如果小朋友比人爭野玩,咁點教
小學生返學恐懼?
BB見到我就成日喊,見到婆婆就好開心..我...
幼稚園謠言

大宅

國民生產總值:4328

出面有無得買個隻洗臉呀

別墅

國民生產總值:537

10% benzoyl peroxide<-我好似靜係用過呢隻成份ge藥膏,但%無咁高.用咁高會唔會之後好乾架?

複式洋房

happyaiden 發表於 16-12-1 16:54
出面有無得買個隻洗臉呀

出面我搵唔到, 我都係上網先買到

複式洋房

ching7767 發表於 16-12-1 17:02
10% benzoyl peroxide

係呀, 醫生都講, 10% 係目前最高benzoyl peroxie對付暗瘡的藥劑量
我用panoxyl支洗面膏同暗瘡膏我又唔覺得乾喎, 不過呢啲人人都唔同, 好難講

大宅

國民生產總值:4317

mamababy9638 發表於 16-12-1 17:05
出面我搵唔到, 我都係上網先買到

有無相睇下,乜牌子?

複式洋房

baobao520457 發表於 16-12-1 20:27
有無相睇下,乜牌子?

牌子名叫panoxyl , 你yahoo search 下應該都會搵到, 如需要我pm你啦

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
唔記得補充一句,因為呢支洗面膏同暗瘡膏藥力好勁, 要小心用呀

禁止訪問

國民生產總值:161

複式洋房

kathy6926 發表於 16-12-2 15:58
你好呀,有隻韓國牌子叫 Dr.&Co,係專門針對/醫治暗瘡,係韓國已經搵左60個有暗瘡問題的朋友參加一個 “免 ...

廣告來嗎?

禁止訪問

國民生產總值:161

大宅

國民生產總值:4317

mamababy9638 發表於 16-12-1 21:15
牌子名叫panoxyl , 你yahoo search 下應該都會搵到, 如需要我pm你啦

yahoo見到235一支?

複式洋房

baobao520457 發表於 16-12-2 21:35
yahoo見到235一支?

yes ar, 好似$240, 我之前買$230咋, 又加價, 唉............人工都無加得咁快, 不過醫好暗瘡最重要
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎