用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

單親天地 今日: 3|主題: 16573

帶住個小朋友會唔會好難識到異性?

民房

國民生產總值:13

BKXmas勳章

大家帶住個小朋友果陣會唔會諗過去識下伴侶?之前辛苦都會想有個人幫輕下,但最後都頂硬上冇諗。
頂頂下,依家個仔都20歲啦,我4X。先發現佢真係大個仔。
其實本身都冇諗過會去識下人,都幾廿歲人,放曬心思係仔同工作度。
但最近呀仔又叫我去溝下人
有冇d意見可以比下我?或者分享下???

王國熱話
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
360智能摄像機
請問用點樣可以下載YOUTUBE 的 VIDEO?
請教相片儲存問題

珊瑚宮

國民生產總值:120267

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

子女唔能夠相伴到老,既然小朋友都出到聲,點解唔試下

大宅

國民生產總值:3488

BKXmas勳章

個仔大左,比較穩定 ,識異性好平常。

結交異性與有個仔冇關係 ,

但忠告謹慎交友,一切隨緣。

禁止訪問

國民生產總值:470

BKXmas勳章

別墅

國民生產總值:591

BKXmas勳章

yanwanyi 發表於 16-12-1 16:26
大家帶住個小朋友果陣會唔會諗過去識下伴侶?之前辛苦都會想有個人幫輕下,但最後都頂硬上冇諗。
頂頂下, ...

無謂俾壓力自己,理得佢同性異性,擴闊生活圈子,識到就識。還有好多年要過,為自己創造精彩第二人生。

水晶宮

國民生產總值:61210

2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

你咁點算帶住個小朋友。佢都成年啦。
不知所謂的乙陸!!!

大宅

國民生產總值:3070

BKXmas勳章

頂頂下, ...
個仔都大咗,責任輕咗,現在有條件可以做返自己想做的事情口囉。
不過就睇下妳自己想找咩伴了,真係想找個相伴到老嘅話,我想妳自己首先要找尋清楚自己餘下人生路如何去行,清晰了的話,在妳走著妳的方向的同時,亦會自然出現同路人。

未清楚又想拍拖的話,我相信好簡單的,妳要的話無話冇呢。

大宅

國民生產總值:4604

BKXmas勳章

你個仔都咁大。4x歲冇問題禾。
我就帶住一仔一女,兩個仲好細,一個4歲一個2歲幾。隨緣啦,心入面係會想有,話唔寂莫都係假,但心態會改變,因為真係希望呢個人會接受到自己同仔女。但我依家都有個算係穩定嘅男友喇。

男爵府

國民生產總值:6424

BKXmas勳章

裝備好自己、對自己多些自信, 又點會無機會再有第二春喎,
個仔咁大了,有自己的朋友就唔會得閒陪你啦,
搵返個伴好正常, 但真係要帶眼識人呀,
天下賤人何其多, 千萬唔好心急貪快呀.
暑假.....咁就過咗一半啦.

禁止訪問

國民生產總值:470

BKXmas勳章

複式洋房

國民生產總值:288

BKXmas勳章

我覺得難男比女忠難

複式洋房

國民生產總值:122

BKXmas勳章

頂頂下, ...

帶住細的小朋友真的比較難找,你個仔都甘大了,應該唔難,我都系過來人,离婚十幾年,差不多40歲先有第二春,以前D朋友介紹的,相處落去總是兼你有個仔,個仔大個先搵番個,現在個丈夫真系好好,無得彈

男爵府

國民生產總值:8682

BKXmas勳章

頂頂下, ...

有我陪你,我仔宜家12.到佢20歲時,我都4x頭。我都有成日出去識下朋友,但真係唔合眼緣緣份.....要嚟就嚟吧

複式洋房

國民生產總值:288

BKXmas勳章

年幾大左機會細左

別墅

國民生產總值:611

BKXmas勳章

頂頂下, ...
我依家境況同你一樣, 以前成副心機擺晒係個仔到, 依家佢大個啦, 成日覺得我煩, 叫我唔好再跟住佢喎, 又係成日叫我出去識下朋友.......... 咁我依家咪去下D單親小組, 去參加下D活動擴闊下圈子囉, 不過我就無以找伴侶為目標, 只係覺得唔想成為兒子既負累, 始終佢都要遠飛, 只希望自己有番多D朋友分散自己既注意力咁囉..

民房

國民生產總值:16

BKXmas勳章

唔好話揾第二春,有機會咪識多個朋友囉,大家合則來不合則去。始終生活重心都係自己仔女。

寶石宮

國民生產總值:318277

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆:帶住個小朋友會唔會好難識到異性?

諗都唔想諗將來

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

國民生產總值:8992

BKXmas勳章

回覆樓主:

我都想知,有子女四十幾識吾識到男仔,我程日都驚d男人吾知真定假,冇晒信心

別墅

國民生產總值:705

最關心BB問題熱投勳章 BKXmas勳章

我自己都係打算等個女大先搵第二春
我26歲 個女17個月
但我只係將所有時間精神放係我個女同工作上
已經大半年無自己出去食飯識朋友
覺得好哂時間 寧願忙公司野 或者有時間都陪個女
以前識男人好容易
反而生完bb一唸感情事就覺得好煩
眼角反而高左 自己又覺得拍拖搵個男人會影響到個女
有唸過要搵個唔煙唔酒唔粗口 仲要有健康生活 行下山睇下書 不過好男人都少之有少 仲要接受到我有個女
但而家自己知道帶住個女根本無時間騰出黎
所以最後都好似你咁 打算專注事業 帶大個女

民房

國民生產總值:6

cowboy45674567 發表於 16-12-16 16:35
年幾大左機會細左

好同意吖!不過都唔諗得咁多了⋯⋯
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎