用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 620|主題: 869589

係咪我太保守?

伯爵府

國民生產總值:16821

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
睇FB有個唔多熟既人妻朋友去旅行、似係兩男兩女去玩,佢老公無去、好多相都同個男既攬頭攬頸仲要寫埋love you.... 但佢老公又會like佢嘅相其實最緊要人地兩公婆覺得ok! 但換係我、我老公係打爛醋程!佢唔會比我一個人同其他男仔去旅行就算係gay嘅「姐妹」佢都唔鐘意的....我自己其實覺得作為人妻就唔應該同其他男仔影親蜜相就算係超好朋友都好....因為掉轉係我老公同其他女仔影相我會嬲爆我係咪太保守?

伯爵府

國民生產總值:17604

只可以話人人接受程度不一,基本上如果唔係自己伴侶或者直系親屬既伴侶其實做外人無必要諗太多,因為有時你俾太多感想人地個伴侶分分鐘都未必領情,只會覺得你多口
優悠在澳洲

伯爵府

jump.jump 發表於 16-12-1 17:50
只可以話人人接受程度不一,基本上如果唔係自己伴侶或者直系親屬既伴侶其實做外人無必要諗太多,因為有時你 ...

甘我一定唔會同當事人傾呢D喇!我只係wonder 係咪而家好多人都唔會好care呢D啫

大宅

國民生產總值:2639

你保守咪唔好做囉

人地唔保守咪做囉

無衝突

珍珠宮

國民生產總值:31124

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:係咪我太保守?

如果兩男兩女,我覺得ok丫。又唔係單獨。

珍珠宮

國民生產總值:36357

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

人地老公唔介意就得,當然我咁做老公休左我都似但我一定唔會咁做,就算老公接受都不會放上網,男人都要面的,咁做其他人唔知諗咩,令老公被人背後說三道四都不好。

複式洋房

國民生產總值:342

我有個gay 好朋友,我地單獨一間房我老公都無問題嫁

伯爵府

414928 發表於 16-12-1 17:55
人地老公唔介意就得,當然我咁做老公休左我都似但我一定唔會咁做,就算老公接受都不會放上網,男人 ...

我都賛成,對老公的尊重

寶石宮

國民生產總值:326543

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

like左代表看了

伯爵府

caca666 發表於 16-12-1 17:57
我有個gay 好朋友,我地單獨一間房我老公都無問題嫁

我有個Gay 「姐妹」中學識到而家、有時傾電話老公唔鐘意、話佢有可能扮gay來接近佢老婆佢覺得佢老婆真係會有甘大魔力扮gay都來溝個肥師奶

wcpcelia    發表於 6 天前

瑪瑙宮

國民生產總值:128473

畀面勳章 2015xmas

引用:Quote:caca666+發表於+16-12-1+17:57+我有

原帖由 p_kotone 於 16-12-01 發表
我有個Gay 「姐妹」中學識到而家、有時傾電話老公唔鐘意、話佢有可能扮gay來接近佢老婆 ...
其實你老公都喺好著緊你,所以先會呷醋!

伯爵府

tsung 發表於 16-12-1 18:03
其實你老公都喺好著緊你,所以先會呷醋!

其實正常應該開心、但我肥到真係肥腫難分的情況下,覺得好噁心囉

瑪瑙宮

國民生產總值:128473

畀面勳章 2015xmas

引用:Quote:tsung+發表於+16-12-1+18:03+其實你

其實正常應該開心、但我肥到真係肥腫難分的情況下,覺得好噁心囉
...
情人眼裏出西施嘛

男爵府

國民生產總值:7794

hashtag旅遊勳章 DHA勳章

p_kotone 發表於 16-12-1 17:43
睇FB有個唔多熟既人妻朋友去旅行、似係兩男兩女去玩,佢老公無去、好多相都同個男既攬頭攬頸仲要寫埋love y ...
我啲男性朋友都會保持距離,仍然是朋友,但大家結咗婚有小朋友唔會再好似以前咁傾計傾得咁close!始終我同佢friend,但同佢老婆又唔friend,我c6同佢哋又唔friend,太難維繫,得閑打下招呼傾兩句就算⋯

侯爵府

國民生產總值:20371

樓主,我同你一樣咁保守

wcpcelia    發表於 6 天前

伯爵府

國民生產總值:17848

p_kotone 發表於 16-12-1 17:43
睇FB有個唔多熟既人妻朋友去旅行、似係兩男兩女去玩,佢老公無去、好多相都同個男既攬頭攬頸仲要寫埋love y ...

或者那個人夫(即係佢老公)自己都同異性玩得咁癲呢!
紅麈幻象,一生營營役役,參不透四大皆空。 俗世紛擾,半生浮浮沉沉,倒不如兩袖清風。

男爵府

國民生產總值:9957

會唔會嗰個係阿哥定細佬嚟
獻醜不如藏拙

琥珀宮

國民生產總值:182772

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:睇FB有個唔多熟既人妻朋友去旅行、似係兩男

我覺得有d野..自己衡量,本人就覺得over左啦。 男人開到口就一定比人話小器

男爵府

國民生產總值:6192

回覆樓主:

會唔會係佢兄弟?

水晶宮

國民生產總值:68978

引用:Quote:caca666+發表於+16-12-1+17:57+我有

我有個Gay 「姐妹」中學識到而家、有時傾電話老公唔鐘意、話佢有可能扮gay來接近佢老婆 ...
忍辱負重咁多年!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎