用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 153|主題: 117190

[韓國] 打算去釣冰魚,怎樣選擇雪靴?

複式洋房

國民生產總值:406

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
上年聖誕去北海道,淘了一對雪靴,鞋底有深坑聲稱防滑防跣防水,但行在結了冰的街道上還是很跣,在登別仲跣低過一次!今年去釣冰魚,在結冰的河面上行走,應該著什麼雪靴才可保pat pat免受苦?

王國熱話
斷斷續續出風癩,點解夜晚瞓著仲出多啲...
濾水器,邊個好?
經常流鼻血,煲咩飲可以醫治?
箍牙一問

男爵府

國民生產總值:8132

醒目開學勳章 2015xmas

peipeiwong 發表於 16-12-1 18:20
上年聖誕去北海道,淘了一對雪靴,鞋底有深坑聲稱防滑防跣防水,但行在結了冰的街道上還是很跣,在登別仲跣 ...

請問你釣冰魚是否參加當地local tour?
我今月尾去,也打算釣島冰魚,但還未安排

男爵府

國民生產總值:7517

引用:上年聖誕去北海道,淘了一對雪靴,鞋底有深

原帖由 peipeiwong 於 16-12-01 發表
上年聖誕去北海道,淘了一對雪靴,鞋底有深坑聲稱防滑防跣防水,但行在結了冰的街道上還是很跣,在登別仲跣 ...
江原道?

複式洋房

發表於 前天 02:45 |顯示全部帖子
Aloysiusma 發表於 16-12-1 22:44
請問你釣冰魚是否參加當地local tour?
我今月尾去,也打算釣島冰魚,但還未安排
...

打算join local tour去平昌,但現在仍未book

複式洋房

發表於 前天 02:47 |顯示全部帖子
ifcsir 發表於 16-12-1 23:48
江原道?

考慮緊跟一日團去平昌,或是近近地自己去清平

大宅

國民生產總值:2721

發表於 前天 12:55 |顯示全部帖子

引用:Quote:Aloysiusma 發表於 16-12-1 22:44 請

原帖由 peipeiwong 於 16-12-02 發表
打算join local tour去平昌,但現在仍未book
請問邊度有 local tour 訂呀?

男爵府

國民生產總值:5001

發表於 前天 13:37 |顯示全部帖子
如果自行去平昌釣冰魚, 請問駛唔駛BOOK定o家?
定入去買飛就行?

大宅

國民生產總值:1985

發表於 前天 13:41 |顯示全部帖子
加冰爪

大宅

國民生產總值:1763

發表於 前天 13:59 |顯示全部帖子
買d可加冰爪嘅雪boots,但入室內一定要除左個冰爪,唔係會刮花地板

複式洋房

發表於 7 小時前 |顯示全部帖子
mrshong2011 發表於 16-12-2 12:55
請問邊度有 local tour 訂呀?

上網訂,有不少選擇。如果去平昌,我打算跟starxxxtravel.
你上網比較下

複式洋房

pky726 發表於 16-12-2 13:37
如果自行去平昌釣冰魚, 請問駛唔駛BOOK定o家?
定入去買飛就行?

平昌咁遠,如果去,我會跟一日團,揀d已包帳幕的。

複式洋房

strayteddy 發表於 16-12-2 13:41
加冰爪

是不是在當地便利店很容易買到?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎