興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位師兄 :
呢2部如果係你哋會買邊部?
Acer Aspire V15 Nitro VN7-592G-53PJ
i5 cpu 6300HQ
8GB ram
1TB HDD
128GB SSD
GTX 960M graphic card
1920*1080
windows 10

Dell Inspiron 15 7559
CPU I5 6300HQ
跟機8G RAM
(已加多條8G=16G RAM)
顯示卡 GTX960M
硬碟1TB
(已加128GB SSD)
1920*1080
Window 10

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

似乎Dell機更勁(有16G RAM),但沒有標明價錢,也沒有保養年期和限制(保養年期較長通常表示供應商對產品有較大信心),也沒有說明DVDdrive(有嗎?)的速度,很難作出有用的建議;不過,這類家用的電腦,其實也不會差得太遠,提議向價錢和保養方面考慮。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

CPU, HD 一樣, 不過一部多8G RAM, 又有SSD, 真係無理由唔揀Dell。
用過SSD 真係返唔到轉頭!

大宅

回覆 chloepapa 的帖子

師兄 : 2部都沒有你所講嘅DVDdrive?thx...

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Notebook 會唔會經常帶出街? 會就比較埋個重量.

DVD Drive 而家越來越少用, 冇左可以用外置代替, 冇左亦可以輕身D, 未必係壞事.

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

lingling.shum 發表於 16-12-1 18:24
各位師兄 :
Acer Aspire V15 Nitro VN7-592G-53PJ

兩品牌,會揀 dell
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

男爵府

lingling.shum 發表於 16-12-1 18:24
各位師兄 :

吾知會不會熱,我部L e n o vo,用H Q的C P U完全不熱。未知A c e r和D e l l如何

睇價錢,重量
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

複式洋房

Dell

子爵府

兩部D config 只係差8g ram 甘係 Dell la
DVD 建議買USB Slim $300有找; 方便其他電腦都可以用到

首頁

尾頁

跳至