用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 51|主題: 10879

仔仔好夜瞓

大宅

國民生產總值:1855

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
仔仔14個月喇 ,過左12點仲未瞓著, 有時第2日11點幾先起身 ,佢 2點,7點會瞓1個鐘,請問可以點調節啊

男爵府

國民生產總值:6701

回覆樓主:

早d起身,一定得

侯爵府

國民生產總值:24176

早d叫佢起身,自然所有嘢都提早,初初可能唔慣,每日早半個鍾,慢慢調較

別墅

國民生產總值:814

Christine_L 發表於 16-12-1 18:25
仔仔14個月喇 ,過左12點仲未瞓著, 有時第2日11點幾先起身 ,佢 2點,7點會瞓1個鐘,請問可以點調節啊 ...

7點訓左梗係唔訓啦 所以通常我到嗰啲時間比啲野佢玩分散佢注意力 起碼九點半先比佢訓就一覺天光 不過六點幾七點醒羅(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

國民生產總值:22349

回覆樓主:

真係要調整下佢個時間,試下早d叫佢起身喇

侯爵府

國民生產總值:23953

比佢早D起身,調翻正常D時間~

男爵府

國民生產總值:5546

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Christine_L 發表於 16-12-1 18:25
仔仔14個月喇 ,過左12點仲未瞓著, 有時第2日11點幾先起身 ,佢 2點,7點會瞓1個鐘,請問可以點調節啊 ...

下午2點瞓到幾點?瞓內小小,cut 7點。9點送上床,一覺到天光?

複式洋房

國民生產總值:115

發表於 前天 22:56 |顯示全部帖子
我個仔通常七點起身,跟住十點再瞓一轉 ,四至五點又瞓一轉,之後唔好畀佢瞓,十點至十—點就會瞓,一覺訓到天光到7點,有時八點!

複式洋房

國民生產總值:115

發表於 前天 22:57 |顯示全部帖子
我個仔通常七點起身,跟住十點再瞓一轉 ,四至五點又瞓一轉,之後唔好畀佢瞓,十點至十—點就會瞓,一覺訓到天光到7點,有時八點!

別墅

國民生產總值:513

發表於 7 小時前 |顯示全部帖子

我b仔都係14m,夜鬼+少睡精8:00起身
13~15:00午睡
23:00瞓到天光

大宅

國民生產總值:1391

發表於 6 小時前 |顯示全部帖子
你夜瞓佢咪跟你夜瞓囉

你早起叫醒佢,再將食飯飲奶時再較早,小睡由兩次變一次,夜晚 7 點個轉冇瞓嘅話已經爭好遠。

男爵府

國民生產總值:7944

發表於 3 小時前 |顯示全部帖子
係呀,早D整醒佢,所有節奏都提前,時間向前移。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎