想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

畀面勳章

CC168_178 發表於 16-12-2 15:32
係丫 政府野就係咁衰
不過你有冇考慮私家iui or ivf?

我見好多jms都會選擇去台灣做ivf..想試下,不過事前想調理左身體先。。不過唔知睇乜好

別墅

magicwand115 發表於 16-12-3 01:21
超聲波系一支放入下面戈種定大肚婆放嚮肚皮上滑戈種?

放入面,左同右都照

子爵府

引用:Quote:Mrs.YeungMeh+發表於+16-12-2+20:49+

原帖由 CC168_178 於 16-12-02 發表
你有冇唸住搵西醫幫手?
我都等咗一年,休息好 齊晒報告 再從新出發
...
我淨係睇中醫咋

大宅

CC168_178 發表於 16-12-2 23:02
係丫 我都年紀吾細 吾想再等

我都係唔細,所以不知不覺好似好有壓力,大家一齊加油呀!

大宅

婚後失眠有多囊,11月中第一次做IUI

大宅

CC168_178 發表於 16-12-1 18:53
吾知有冇多囊姐妹
一直努力中,但未成功?
或者努力到,又好不幸保吾住嘅?

各位姊妹吾好灰心,我都係多囊,在2011,2012睇了無數醫生,林住放棄,決心減肥,當時32歲,成功減了18磅,在2012睇家計会生育指導,又做bodycheck,直至2013年医生同我講有新IUI做,當時医生开第一次排卵药给我,想睇下我情況,再返去覆診時发現有排卵,醫生即刻話明天做iui,其實當時15,16, 医生遊說我立即決定,最终在2013機緣巧合之在家計會做了1次IUI成功左,大约用了$2xxx,現我仔2歲幾

大宅

吾知有冇多囊姐妹
一直努力中,但未成功?

各位姊妹吾好灰心,我都係多囊,在2011,2012睇了無數醫生,林住放棄,決心減肥,當時32歲,成功減了18磅,在2012睇家計会生育指導,又做bodycheck,直至2013年医生同我講有新IUI做,當時医生开第一次排卵药给我,想睇下我情況,再返去覆診時发現有排卵,醫生即刻話明天做iui,其實當時15,16, 医生遊說我立即決定,最终在2013機緣巧合之在家計會做了1次IUI成功左,大约用了$2xxx,現我仔2歲幾

大宅

吾知有冇多囊姐妹
一直努力中,但未成功?

大宅

吾知有冇多囊姐妹
一直努力中,但未成功?

各位姊妹吾好灰心,我都係多囊,在2011,2012睇了無數醫生,林住放棄,決心減肥,當時32歲,成功減了18磅,在2012睇家計会生育指導,又做bodycheck,直至2013年医生同我講有新IUI做,當時医生开第一次排卵药给我,想睇下我情況,再返去覆診時发現有排卵,醫生即刻話明天做iui,其實當時15,16, 医生遊說我立即決定

大宅

Karrie0426 發表於 16-12-4 13:07
婚後失眠有多囊,11月中第一次做IUI

複式洋房

回覆樓主:

我讀書時經期幾個月先嚟一次,當時無理,直到30歲結婚,無避孕個幾月就有左,小朋友依家都2歲9個月。
但產後我經期仲長,量又少,小朋友半歲開始想生第2個就去睇婦科發現嚴重多囊,(emoji)醫生話我難受孕,我話第一胎勁快有,無諗過自己係多囊,無避年半肚皮都未有聲氣。
醫生叫我減肥,但我又要返工又要湊仔點減,食少啖飯都無力,有時間都陪仔先 (emoji)(emoji)
睇緊中醫調理,唔知有無效,試左先啦………
婦科叫我每半年返去檢查,仲建議我去睇不育科 (emoji)

首頁

尾頁

跳至