用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 124|主題: 869579

外傭疑開奶滾水淥傷BB 僱主炒人反遭追薪

子爵府

國民生產總值:12851

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 1201_00822_001.html

好惨呀!

大宅

國民生產總值:2910

好慘呀,會有疤痕,破左相

wcpcelia    發表於 6 天前

大宅

國民生產總值:4567

回覆樓主:

真係好肉痛,bb希望你快的無事

伯爵府

國民生產總值:18323

畀面勳章

沙崙玫瑰 發表於 16-12-1 19:14

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161201/bkn-201612011632107 ...

我唔會炒佢,吿佢坐監。等佢坐監。(emoji)(emoji)(emoji)

Nice to meet you!

侯爵府

國民生產總值:21556

回覆樓主:

終於上報

大宅

國民生產總值:2910

secretrose 發表於 16-12-1 19:29
我唔會炒佢,吿佢坐監。等佢坐監。(emoji)(emoji)(emoji)

可以告乜?虐兒?

大宅

國民生產總值:2168

肉痛

侯爵府

國民生產總值:21264

回覆樓主:

陰公
個工人要負責囉, 唔用佢係必然, 但重要比錢佢走真係講唔通。。。 這是嚴重失職

男爵府

國民生產總值:6548

引用:陰公個工人要負責囉, 唔用佢係必然, 但重

原帖由 hiragana 於 16-12-01 發表
陰公
個工人要負責囉, 唔用佢係必然, 但重要比錢佢走真係講唔通。。。 這是嚴重失職
...
法例幫住工人,香港僱主真係惨

karenlohy    發表於 7 天前

水晶宮

國民生產總值:50679

好媽媽勳章

skyfree333 發表於 16-12-1 19:31
終於上報
請問你認識事主?

我見新聞2張相, 覺得個傷口可以有更好嘅處理方法,想俾個意見佢同醫護果邊提議下
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

伯爵府

國民生產總值:18323

畀面勳章

852fafa 發表於 16-12-1 19:33
可以告乜?虐兒?

虐兒啦。
Nice to meet you!

伯爵府

國民生產總值:16787

ProAbsorb勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2016夢想成真

回覆樓主:

bb 好可憐

子爵府

國民生產總值:14920

secretrose 發表於 16-12-1 19:53
虐兒啦。

又唔係特登,點告虐兒?家居安全,最多係告疏忽照顧。不過事發時係唔係得工人同BB係屋企?如果有其他成年人係屋企,恐怕都要同工人一起承擔疏忽照顧的責任。

子爵府

國民生產總值:11659

回覆樓主:

唉……真係好心痛!

希望bb快d好番。

男爵府

國民生產總值:8163

樂桃猴年勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章

侯爵府

國民生產總值:23425

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

留意左成日,終於上報,希望告得入

水晶宮

國民生產總值:74840

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

希望告得入佢,但係好難證實佢係有心定無意

男爵府

國民生產總值:6137

回覆:外傭疑開奶滾水淥傷BB 僱主炒人反遭追薪

子爵府

國民生產總值:14920

Lihoma 發表於 16-12-1 20:11
希望告得入佢,但係好難證實佢係有心定無意

其實正正因為接受咗訪問,上咗報,受害家屬講咗係"工人唔睇住個B",所以只可以告疏忽。

複式洋房

國民生產總值:111

回覆樓主:

白痴,死返菲律賓同印尼啦。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎