用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 542|主題: 869765

膝蓋後面腫起

大宅

國民生產總值:1514

我膝蓋後面腫起,蹲下時比較辛苦,請問有無jm試過?請問我應該睇針炙定骨科好呢?謝謝!

侯爵府

國民生產總值:23028

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

點腫法?
靜脈曲張?
花花真美好!

大宅

caca8j 發表於 16-12-1 21:21
點腫法?
靜脈曲張?

類似咁樣:(

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

國民生產總值:23028

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

oyi 發表於 16-12-1 23:01
好似見過有JM問過,唔太記得,幫推!

花花真美好!

複式洋房

國民生產總值:402

oyi 發表於 16-12-1 23:01

我試過,你去睇骨科。
有機會係襄腫,我當年都係同一位置,要照mri確定之後做微創拎走。

子爵府

國民生產總值:11085

睛靈勳章

回覆:膝蓋後面腫起

多數係靜脈曲張

子爵府

國民生產總值:10902

回覆樓主:

呢D叫Baker's cyst, 即係popliteal cyst,好常見,去睇骨科啦

wcpcelia    發表於 7 天前

子爵府

國民生產總值:10513

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我雙腳係咁,之前問過bk,可惜無jm回答到我!
有看過家庭醫生,醫生說: 夜晚带返D壓力護膝……

別墅

國民生產總值:952

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 育兒性格勳章

有機會做完手術又番發,見左專科醫生先

大宅

Bitch0101 發表於 16-12-1 23:48
有機會做完手術又番發,見左專科醫生先

謝謝各位!咁我去睇骨科先!

伯爵府

國民生產總值:16755

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

睇跌打有好過, 今期針灸針條頸, 竟然收咗

大宅

國民生產總值:1613

回覆樓主:

我爸爸試過,骨科醫生抽左入面啲水冇耐又起……
樓主你係咪好後生?點解會咁?係咪勞損?

別墅

國民生產總值:596

引用:我爸爸試過,骨科醫生抽左入面啲水冇耐又起

原帖由 hiuyat 於 16-12-02 發表
...
請問有冇得根治?

大宅

國民生產總值:3379

我的手較位都腫左一粒嘢,㩒落去係痛,大家有無試過?

大宅

國民生產總值:1613

jessiewong5 發表於 16-12-2 01:00
請問有冇得根治?

冇架

大宅

hiuyat 發表於 16-12-2 00:19
...

係呀!可能平時行得太多……

男爵府

國民生產總值:5128

oyi 發表於 16-12-1 19:19
我膝蓋後面腫起,蹲下時比較辛苦,請問有無jm試過?請問我應該睇針炙定骨科好呢?謝謝!
...

骨科醫生

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

Rosalai 發表於 16-12-2 07:44
骨科醫生

謝謝您呀!

wcpcelia    發表於 7 天前

別墅

請問醫生通常會用咩方法醫呀?

別墅

引用:我的手較位都腫左一粒嘢,㩒落去係痛,大家

原帖由 JJ2005 於 16-12-02 發表
我的手較位都腫左一粒嘢,㩒落去係痛,大家有無試過?
果d係啫喱,可以抽走去,但有機會番發。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎