用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

嬰兒醫護 今日: 1|主題: 75192

會否入風?

洋房

國民生產總值:66

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我個b五個月,我發現距肚臍入面好污糟,洗唔洗幫距清潔?如果用棉花棒清潔會否入風?

王國熱話
小朋友近視藥水
今年2月第一次黎m, 到現在都係時多時少...
孩子9岁眼睛用力眨得好快
如何和初中生約法三章?

大宅

國民生產總值:2316

育兒性格勳章

Katytkk 發表於 16-12-1 19:49
我個b五個月,我發現距肚臍入面好污糟,洗唔洗幫距清潔?如果用棉花棒清潔會否入風?
...

我囡6個月那時因佢轉固便秘就咁橄欖油同佢搓肚,啲黑色都甩哂,夠乾唔駛用棉花棒,就咁用油或其他在肚臍外圍搓肚都會自自然然甩哂

洋房

jody4444 發表於 16-12-1 21:56
我囡6個月那時因佢轉固便秘就咁橄欖油同佢搓肚,啲黑色都甩哂,夠乾唔駛用棉花棒,就咁用油或其他在肚臍外 ...

但係個肚臍lon入面攝住左,都可以?

大宅

國民生產總值:2316

育兒性格勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Katytkk 發表於 16-12-1 22:27
但係個肚臍lon入面攝住左,都可以?

可以,我囡那時都係搓搓下肚皮就甩,佢都係在肚臍入面啲 罅隙,不需怎樣洗或抆,反而係搓完甩哂輕輕力掃下,抹下或索性沖個涼就要,因真係好多黑色,啡色粒/塊咁黏著肚皮

洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
jody4444 發表於 16-12-2 09:47

可以,我囡那時都係搓搓下肚皮就甩,佢都係在肚臍入面啲 ...

甘我試下先,謝謝你☺️
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎