用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

在職媽媽 今日: 0|主題: 27607

好想出嚟做返嘢

大宅

國民生產總值:2797

畀面勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
之前為咗要照顧屋企而無返工,仔仔剛剛升上中學,未習慣,而家F.3,想搵份兼職,但又唔知做咩好?畢竟年紀都唔係細

王國熱話
【好消息】教育王國app出咗新版喇~~
bk轉左新app 真係好差!改善下啦!
用戶“King321"無故罵人
請問點解用ip6睇有圖既posed圖會咁濛?

複式洋房

國民生產總值:175

你搵嗎?

大宅

畀面勳章

Kristee 發表於 16-12-1 21:31
你搵嗎?

搵下啦,過埋年努力搵,都無返工幾年,大家一齊努力

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
lokbb媽 發表於 16-12-1 22:21
搵下啦,過埋年努力搵,都無返工幾年,大家一齊努力

我宜家都搵緊 但唔知做咩工好 啲人又話年尾工全部都係豬頭骨

大宅

畀面勳章

Kristee 發表於 16-12-2 00:25
我宜家都搵緊 但唔知做咩工好 啲人又話年尾工全部都係豬頭骨
...

係架,所以過埋年再睇下,搵下兼職,你應該後生啲,機會會多啲,我有諗過搵保安做

複式洋房

lokbb媽 發表於 16-12-2 08:02
係架,所以過埋年再睇下,搵下兼職,你應該後生啲,機會會多啲,我有諗過搵保安做
...

我今日岩岩見左份工,請左,人工都唔錯,但就要成日OT,又要不時返大陸⋯

別墅

國民生產總值:506

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Kristee 發表於 16-12-2 23:09
我今日岩岩見左份工,請左,人工都唔錯,但就要成日OT,又要不時返大陸⋯
...

OT還好, 最大問題係要返大陸, 可以一日來回就ok

複式洋房

mombaibai 發表於 16-12-3 04:12
OT還好, 最大問題係要返大陸, 可以一日來回就ok

就係唔可以即日來回,所以都有啲唔放心⋯

大宅

畀面勳章

Kristee 發表於 16-12-3 10:33
就係唔可以即日來回,所以都有啲唔放心⋯

自己要睇清楚,又要小心啲會唔會有問題先好

複式洋房

lokbb媽 發表於 16-12-3 10:37
自己要睇清楚,又要小心啲會唔會有問題先好

大公司唻,okay的,但少左見BB,覺得好可憐仲要宜家BB唔跟我,跟工人姐姐⋯

子爵府

國民生產總值:13123

畀面勳章

回覆 Kristee 的帖子

Merchandiser? OT + station 係內地已係豬頭骨, 大部份人都不選。
就算即日内回, 返到來最早都 7 点幾。

除非錢好重要, 否則有小朋友還是留港。
Kg 还可, 但小學要跟功課, 冇媽媽係到真係吾得。

我都係 merchant, 轉了份新工冇糧出, 等走期間重要比人点住做野。chi sin

複式洋房

starrymama 發表於 16-12-3 13:51

Merchandiser? OT + station 係內地已係豬頭骨, 大部份人都不選。

但又真係無咩merchant唔駛返大陸⋯⋯
岩岩見得成,諗住試下捱唔捱到先,宜家真係無錢洗,又唔知做咩其他工好⋯

子爵府

畀面勳章

間中返就 ok lor. Station 或每天來回真係吾掂, 隨非住羅湖, 粉嶺近近地。

子爵府

畀面勳章

原來是不時, 睇錯了日日。即日來回, ㄧ星期ㄧ次都 ok.
但吾知 ot 程度点

大宅

畀面勳章

starrymama 發表於 16-12-3 14:40

我有朋友都做緊,好彩佢係單身,晚晚收工無定時,最早都收21:00,又要返大陸跟單,無晒自由,但一星期一次,你諗清楚,係收工時間問題,唔係返唔返大陸嘅問題

複式洋房

starrymama 發表於 16-12-3 14:40

大概一個月一次 去佛山留過夜⋯⋯
每日OT 一個鐘至少 個呀姐唔鍾意人準時走

複式洋房

lokbb媽 發表於 16-12-3 16:35
我有朋友都做緊,好彩佢係單身,晚晚收工無定時,最早都收21:00,又要返大陸跟單,無晒自由,但一星期一次 ...

佢請我個陣我都講明餵緊母乳要湊bb 應該唔會OT得咁過份卦 個呀姐仲話佢最遲7點走

大宅

畀面勳章

Kristee 發表於 16-12-3 17:23
佢請我個陣我都講明餵緊母乳要湊bb 應該唔會OT得咁過份卦 個呀姐仲話佢最遲7點走
...

希望你可以早啲收工返去睇阿b啦,加油!比機呀。

子爵府

畀面勳章

7pm 放工都 ok, Bb 重細上了小ㄧ最好轉行

複式洋房

lokbb媽 發表於 16-12-3 18:25
希望你可以早啲收工返去睇阿b啦,加油!比機呀。

我會努力快快做晒啲野(emoji)希望可以唔駛O咁耐⋯⋯
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎