用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1499|主題: 869615

上星期係一田買左羽絨minnex,今日洗完後勁臭

男爵府

國民生產總值:7922

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
有無辦法可以除臭呢?係好大陣味,並非小小

子爵府

國民生產總值:10895

kathyyu312 發表於 16-12-1 21:15

我朋友都試過,攪一大輪,咩都試,都係除唔到陣味。

男爵府

旦仔 發表於 16-12-1 21:17

又係呢個牌子?(emoji)

別墅

國民生產總值:966

旦仔 發表於 16-12-1 21:17

最後點算?

男爵府

國民生產總值:6449

回覆樓主:

我都買左!無洗,但無味喔!

男爵府

tomato100hk 發表於 16-12-1 21:35
我都買左!無洗,但無味喔!

未洗前係無乜味,洗完勁臭你試下洗,洗完話我知有無問題

珍珠宮

國民生產總值:32418

水洗左之後曬乾的???原本無味都會變有味的, 洗多次.. 唔好直接曬乾, 吹乾為止.. 就會無味的了.

男爵府

tkkmama 發表於 16-12-1 21:41
水洗左之後曬乾的???原本無味都會變有味的, 洗多次.. 唔好直接曬乾, 吹乾為止.. 就會無味的了. ...

我係洗完晾係度已經好臭,即係洗完覆即吹?
買過甘多件得呢個牌子係甘大味

珍珠宮

kathyyu312 發表於 16-12-1 21:45
我係洗完晾係度已經好臭,即係洗完覆即吹?
買過甘多件得呢個牌子係甘大味
...
有冇用暖水洗?

男爵府

tkkmama 發表於 16-12-1 21:50
有冇用暖水洗?

用凍水乍,但我件件都係甘洗,得呢個好臭

子爵府

國民生產總值:10900

回覆樓主:

呢個牌子嘅羽絨係好臭

珍珠宮

kathyyu312 發表於 16-12-1 21:51
用凍水乍,但我件件都係甘洗,得呢個好臭

我曾經洗過一張曬緊時已經臭左.. 之後上網搵料,再洗多次, 唔再曬, 放在室內開窗吹乾.乾左就無左味了.用左幾年, 一直都無味了.

大宅

國民生產總值:1896

kathyyu312 發表於 16-12-1 21:15

我幾年前買呢個牌子羽絨都上黎問過一樣嘅問題

男爵府

國民生產總值:6001

玩具勳章

回覆樓主:

我小朋友著了幾年,乾洗左幾次,無味喎,好好呀!

伯爵府

國民生產總值:18478

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:1924

係咪曬過? 羽絨好似唔曬得

子爵府

國民生產總值:11451

jasonhon88 發表於 16-12-1 21:57
係咪曬過? 羽絨好似唔曬得

係呀,羽絨唔曬得㗎,而且曬會令羽絨毛縮。

伯爵府

國民生產總值:15725

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

鵝絨定鴨絨?鴨絨好臭

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 16-12-1 21:52
呢個牌子嘅羽絨係好臭

我第一年買呢個牌子,之前聽人講幾好

男爵府

tkkmama 發表於 16-12-1 21:54
我曾經洗過一張曬緊時已經臭左.. 之後上網搵料,再洗多次, 唔再曬, 放在室內開窗吹乾.乾左就無左味了.用左 ...

我無拎去曬,只係晾係廚房而已無太陽,但都好臭(emoji)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎