用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

家庭理財 今日: 17|主題: 37341

5萬蚊定期,邊間銀行有少少利息?

大宅

國民生產總值:1169

BKXmas勳章

怕自己洗左,所以想做定期:mother:

王國熱話
Legoland+新加坡5日之旅
請教:宜蘭自駕,可泊車民宿
海洋航行者號去台灣
兩母子奧地利+瑞士35天行程問題

侯爵府

國民生產總值:23170

BKXmas勳章

其實.擺係某D股票行有4-5厘息.我平時買股票唔動用D錢都有.逐日計.如有擔心.唔超15萬便是.金管局有擔保.前提就一家要係正規行.

大宅

國民生產總值:1169

BKXmas勳章

yumui61 發表於 16-12-1 22:25
其實.擺係某D股票行有4-5厘息.我平時買股票唔動用D錢都有.逐日計.如有擔心.唔超15萬便是.金管局有擔保.前提 ...

咁樣都有擔心

禁止訪問

國民生產總值:2948

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:2517

BKXmas勳章

回覆 yumui61 的帖子

請問如果股票行呢?

別墅

國民生產總值:809

BKXmas勳章

其實.擺係某D股票行有4-5厘息.我平時買股票唔動用D錢都有.逐日計.如有擔心.唔超15萬便是.金管局有擔保.前提 ...

請問係咩股票行?

別墅

BKXmas勳章

請問係咩股票行?

別墅

BKXmas勳章

可以透露係邊間股票行?有無限存放幾耐先有4-5%?

別墅

BKXmas勳章

別墅

BKXmas勳章

侯爵府

國民生產總值:23170

BKXmas勳章

回覆 Ting0731 的帖子

一通.其實要提存都好方便.開戶時提供一個銀行戶口.收到提取指令會自動轉帳去你銀行戶口.你可以自己打去問吓

別墅

BKXmas勳章

yumui61 發表於 16-12-4 19:24
回覆 Ting0731 的帖子

一通.其實要提存都好方便.開戶時提供一個銀行戶口.收到提取指令會自動轉帳去你銀行 ...

我有一通戶口呀,但唔郁既錢無4-5厘利息咁多呀,係要做特別指示嗎?

別墅

國民生產總值:657

BKXmas勳章

Ting0731 發表於 16-12-4 19:39
我有一通戶口呀,但唔郁既錢無4-5厘利息咁多呀,係要做特別指示嗎?
我都想知 我都有一通戶口

大宅

國民生產總值:3123

BKXmas勳章

coey1122 發表於 16-12-5 10:32
我都想知 我都有一通戶口

想知
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎