用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 542|主題: 869765

今天的兩個笑話

男爵府

國民生產總值:9171

話說屋企最近買左部 dyson吸塵機,通常早上吸一次,夜晚7:00後吸一次。
今晚個囡同爸爸講,爸爸我想試吓部新機,但因部機吸力都幾勁,到夜晚連頭髮都冇咩!我囡就自言自語話冇咩塵嘅,媽咪你可吾可以甩D頭髮比我吸呀……比佢激死

(因為之前部吸塵掃把舊電老了,上午吸完下午大約2:00就有很多頭髮,當時以為自己甩得咁勁)

第二件事,晚飯後個囡係房走出走入,點知走得快腳指踢到房門痛到飛起又撞到隻手。出到廳狂喊(平時好忍得痛,就算痛只會流淚,不會大叫大哭的)
其實又想我呵番,呵到咁上吓重痛吾痛,係咁微微笑話重痛,我就話你講大話,佢答冇啊!
我再同佢講你每次講大話,面部總會出現個 酒粒的,我還說係咪你每次講大話媽咪係咪都發現,跟住佢以為係真,不停掂塊面,好鬼好笑,我話你以後吾好再呃我啦!

水晶宮

國民生產總值:52420

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

男爵府

國民生產總值:7077

回覆樓主:

彩鑽殿

國民生產總值:801743

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎