自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

士多啤梨熊 發表於 16-12-1 23:52
有位遠房親戚(非本地人)話要英文地址,想收封信,我地話幫佢翻譯佢個地址做英文又話唔洗,要我屋企個地址 ...

唔使嬲,你係封信上話無此人佢哋就唔會再寄黎

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

咁失策,通知全家上下,收乜信都退回無此人,一封信都唔好俾個親戚,相都唔好影。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

開心吸收勳章

無此人退回多幾次,就無再寄黎。

子爵府

回覆樓主:

你收左封信唔俾返佢已經可以令佢不能得逞,佢問就話無收過,吹咩

珍珠宮

回覆樓主:

最怕用來借錢

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

可唔可以同佢講係想搬,叫佢唔好再用你地址?

或者你叫佢自己去郵局租個郵政信箱用....話你唔方便再收佢D信

大宅

睛靈勳章

bb2 發表於 16-12-2 07:37
我都蠢過之前因為屋企人問題,借左地址比親人用左好多年....又話寄重要文件,點知連d購物會會員 ...

我都試過退回稅局,真係有職員上門問㗎,絕啲同職員講冇呢個人(係親戚),當初問我借地址話係俾嗰仔借大學load,點知係成日收到佢二公婆嘅銀行信,依家我同佢講唔見咗信箱鎖匙冇得攞信

首頁

尾頁

跳至