用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1646|主題: 870165

妹夫上海公幹带来的美食  

子爵府

國民生產總值:10533

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原來妹夫上海同事家中係经营養蟹的,原本以為今年冇得食,谁知道,今日開齋啦。另多谢妹夫老遠带来我家的一份~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

qoo888    發表於 7 天前
funfun759    發表於 16-12-2 15:04
ada0707    發表於 16-12-2 14:01

伯爵府

國民生產總值:15849

侯爵府

國民生產總值:21646

回覆樓主:

嘩無肉咁,超多膏

大宅

國民生產總值:3056

2015xmas

男爵府

國民生產總值:8326

嘩!!! 名副其實爆膏

大宅

國民生產總值:2911

樂桃猴年勳章

嘩膏呀

男爵府

國民生產總值:7073

嘩好爆膏
我都好想食
但今年真係唔敢食

子爵府

Hanayori 發表於 16-12-2 01:01
嘩!!! 名副其實爆膏

真的很正,我都唔知点样形容好,重点系只只都係咁靚,由上海返到嚟仲系好生猛的,肥到我同C6兩人食三只,已经饱到不得了~
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

子爵府

taiwoon 發表於 16-12-2 01:05
嘩好爆膏
我都好想食
但今年真係唔敢食

系啊,我原以为今年都无得食啦,誰知
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

大宅

國民生產總值:4454

之前香港好多大閘蟹有問題 搞到我都唔夠膽再食

子爵府

SuperChanB 發表於 16-12-2 02:13
之前香港好多大閘蟹有問題 搞到我都唔夠膽再食

我都系啊,但今次系識人自家養,才放心哦。

大宅

國民生產總值:3551

回覆樓主:

蟹膏超晒班

男爵府

國民生產總值:6292

版主

國民生產總值:97354

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

早兩星期去左蘇州上海。好多蟹,周街都有得食。
我無特別去搵(因為食左好多,去左洋澄湖食)。在機場見到呢隻有tag的,要百幾蚊一隻

瑪瑙宮

國民生產總值:128938

畀面勳章 2015xmas

回覆:ching1972 的帖子

子爵府

國民生產總值:10160

回覆樓主:

嘩!d膏多到丫!

王國長老

國民生產總值:45574

好媽媽勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 16-12-2 07:27
早兩星期去左蘇州上海。好多蟹,周街都有得食。
我無特別去搵(因為食左好多,去左洋澄湖食)。在機場見到 ...

咁啱嘅?上2個星期我又係去左陽澄湖喎!

版主

國民生產總值:97354

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 16-12-2 08:09
咁啱嘅?上2個星期我又係去左陽澄湖喎!

可能我地曾經「蟹后」

水晶宮

國民生產總值:52460

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章

水晶宮

國民生產總值:65092

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎