用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 521|主題: 869974

對Trendy Laxd 客服安排非常失望  

大宅

國民生產總值:1849

話說兩年幾前喺Trendy Lxnd 度俾sales氹氹下買左$2000 cash coupon做會員 (同面額,唔係折頭買)⋯擺下擺下又冇左件事⋯到今年記起已經過左期喇(得2年期)。我打去佢地公司問可否activate返啲coupon..佢話過2日叫我打去再問先覆(即係我唔打去唔覆,仲要連我姓乜電話號碼都冇問)過2日打去就當然一口拒絕我啦,仲話如果個個都咁樣,我地咪好唔得閒?!⋯咁我就問可唔可以加錢activate返⋯都好過冇啦(諗住加$1000開通返晒$2000都好啦)點知又係叫我過幾日打去。咁我過左5日再打,好似唔記得有呢件事咁於是又叫我過幾日打⋯呢次我叫我老公傾喇,竟然都係話下一日覆,今次有問電話喇!下一日打黎我手提但係搵我老公⋯諗住有啲消息啦,又係一句話唔得就算!

呢件事上我明白$2000 我冇用到的確係自己蠢先嘅⋯可能佢地都唔志在賺我嗰$1000啦,反正trendy lanx 都係做下強國人生意,賣啲價錢貴貴質素低低嘅野(明明買coupon嗰陣啲野都好好多,睇住佢一路差)不過咁樣嘅客服都好奇怪啫⋯次次要我打去,又唔記低啲野,親自打去仲要好似冇follow up過咁⋯大拿拿$2000 凍過水仲要俾人用咁嘅語氣咁嘅態度回覆⋯都真係好難令我再買佢啲野喇

別墅

國民生產總值:746

我建議你試下去門市 叫職員幫你查下係咪真係用唔到!因為就算寫係過左期 但入電腦好多時未過期 ..最緊要你唔係過期得離譜! 例如11月30號過期 但入機可能係12月31日先過數。買野前叫佢查!同埋唔係話強國人入黎就話佢公司做強國人生意。做sales冇得簡!乜客都要做!

珍珠宮

國民生產總值:45858

carr_chap 發表於 16-12-2 01:22
話說兩年幾前喺Trendy Lxnd 度俾sales氹氹下買左$2000 cash coupon做會員 (同面額,唔係折頭買)⋯擺下擺下 ...

其實係你自己理虧咋喎,點解調轉頭話人地唔啱呢?佢地office咁樣耍你係佢地唔啱,但冇理由因為打兩個電話就可以用過期coupon囉,下次自己醒少少有coupon就盡早用咗佢啦,唔好到最後發現已過期又打電話去lur

男爵府

國民生產總值:5965

ProAbsorb勳章 動物勳章

引用:話說兩年幾前喺Trendy Lxnd 度俾sales氹氹

原帖由 carr_chap 於 16-12-02 發表
話說兩年幾前喺Trendy Lxnd 度俾sales氹氹下買左$2000 cash coupon做會員 (同面額,唔係折頭買)⋯擺下擺下 ...
人地答左你不可以,你又再問人加錢,如果我係職員,都觉你煩……

大宅

小芊兒 發表於 16-12-2 03:52
我建議你試下去門市 叫職員幫你查下係咪真係用唔到!因為就算寫係過左期 但入電腦好多時未過期 ..最緊要你 ...

得意嘅係coupon用日期印仔吸架咋,唔同百佳嗰啲電腦印⋯其實佢隨時仲用得 不過咁樣走入shop搏就有啲核突⋯

大宅

cherrieloy 發表於 16-12-2 06:50
其實係你自己理虧咋喎,點解調轉頭話人地唔啱呢?佢地office咁樣耍你係佢地唔啱,但冇理由因為打兩個電話 ...

我講緊嘅係客服,佢嗰句「如果個個都咁樣,我地咪好唔得閒?」好明顯係照辦煮碗喺老細度cop出黎⋯老細咁答你,對客係咪應該用第2句呢?

公爵府

國民生產總值:27645

熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

carr_chap 發表於 16-12-2 08:04
得意嘅係coupon用日期印仔吸架咋,唔同百佳嗰啲電腦印⋯其實佢隨時仲用得 不過咁樣走入shop搏就 ...

過左期就過左期,用到係你好彩,用唔到係正常

複式洋房

國民生產總值:355

態度甘差ge ,唔知係咪我以前老細呢?

子爵府

國民生產總值:14781

回覆樓主:

過期劵就唔用得咖啦。

大宅

yaubb2014 發表於 16-12-2 07:02
人地答左你不可以,你又再問人加錢,如果我係職員,都觉你煩……

煩就係煩啲架喇⋯咁大間連鎖店,對事態度可以好啲咁解啫⋯連我電話都唔抄底叫我過2日再打去,乜唔係應該自己覆返個客架咩?出黎做野嘅都應該知係咁囉

侯爵府

國民生產總值:24198

咁d現金卷以後唔洗有日期啦,個個過期就打電話,唔比又話人地大公司無情

qooqoo514    發表於 16-12-2 15:30

水晶宮

國民生產總值:56302

回覆樓主:

佢地答覆係唔專業,但你自己唔用唔係人地問題,講真,如果係咁洗咩set到期日?

男爵府

國民生產總值:8686

引用:Quote:小芊兒 發表於 16-12-2 03:52 我建議

原帖由 carr_chap 於 16-12-02 發表
得意嘅係coupon用日期印仔吸架咋,唔同百佳嗰啲電腦印⋯其實佢隨時仲用得 不過咁樣走入shop搏就 ...
你甘樣打去lur都核突拉....老實講....現金劵有限期有就一定要係限期之內用架拉...如果唔係要限期黎做咩?我真係唔明,以前見到過左期就會嘆自己無記性跟手就扔左佢..而家d人就會打去lur仲用唔用得...人地比係人情.....唔比係規矩囉......我覺得比個d仲要係做壞規矩...搞到d人以為間間都得...跟規矩唔得果d就比人周圍唱......話d公司無人情味!!!!以上只係個人感受,唔啱聽可以miss左佢

利申:從來唔買現金劵..因為知道自己實無記性

大宅

國民生產總值:1367

如果係我自己唔記得。我連問都唔好意思問人地再active 而家做服務業都好難~~~

大宅

AGa1111 發表於 16-12-2 08:14
咁d現金卷以後唔洗有日期啦,個個過期就打電話,唔比又話人地大公司無情
...

都係嗰句⋯預就預左唔得架喇
問題係喺佢個態度囉⋯我一路都好好聲氣架, 我問問題但叫我兩日後再問,電話都冇叫我留低⋯我自己做野唔會咁先囉

大宅

國民生產總值:1100

sara0901 發表於 16-12-2 08:17
你甘樣打去lur都核突拉....老實講....現金劵有限期有就一定要係限期之內用架拉...如果唔係要限期黎做咩?我 ...

仲有就係間公司一定係做大陸人生意,唔志再做香港人生意,所以唔肯通融。

大宅

sara0901 發表於 16-12-2 08:17
你甘樣打去lur都核突拉....老實講....現金劵有限期有就一定要係限期之內用架拉...如果唔係要限期黎做咩?我 ...

以前我都唔會呀⋯而家有細路要節衣縮食喇嘛

彩鑽殿

國民生產總值:802143

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

惟有盡量留意到期日

珍珠宮

國民生產總值:32351

wcpcelia 發表於 16-12-2 08:47
惟有盡量留意到期日

Yes, 個個都係咁公司點入數、諗都冇諗過去叫人activate.....

瑪瑙宮

國民生產總值:136700

小芊兒 發表於 16-12-2 03:52
我建議你試下去門市 叫職員幫你查下係咪真係用唔到!因為就算寫係過左期 但入電腦好多時未過期 ..最緊要你 ...

咪係,又扯去强國人度…樓主呢D跳躍式邏輯真係難明啊……
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎