用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 4|主題: 24242

我真係好唔明點解我99成日將我d嘢私人事是非當人情?

大宅

國民生產總值:3993

BK Milk勳章

我幾時做手術丶幾時冇咗BB,呢d傷痛的經歷點解話比其他人知!
又唔見佢d衰嘢丶點鬧我話比人知!
佢之前大大聲聲對我説唔會將我的事說給別人聽!
其實我都唔想我99知我的事太多!
但無奈我c6唔生性,已經成日同佢講我們的私事唔好同佢講,佢當我耳邊風!
我冇説話好講,果老公自己擇!
d 低X親戚又唔用腦問我c6 知我的經歷!
係知都唔好同當事人嘅老公講啦!

攪到我成晚谷住氣瞓唔著!

我真係好好好憎我99!

朋友唔啱傾可以唔搵,但係99....係一世擺脫唔到!
除非同佢鬥長命!

王國熱話
818 有冇人用過Air Bnb
英 瑞 法 觀光 滑雪 迪迪尼 親子遊 * 巴黎 U...
網上免稅店瘋狂購物
2017 Summer London Trip

子爵府

國民生產總值:11990

我覺得你應該憎你老公多d喎~~~~

係佢把口唔收去同個喇叭講你地d私事~~~

你老公覺得乜都俾人知冇所謂????

係既話你咪以其人之道還以其人之身囉~~~將佢地一家幾點去洗手間都話俾人知囉~~~

珍珠宮

國民生產總值:37000

醒目開學勳章 環保接龍勳章 2016夢想成真

你c6明知你唔like都要做大喇叭, 都唔顧你感受, 佢做初一你做十五囉
每個人都有缺點/佢唔想被人知既私事, 你咪又將佢既私事唱開去
等佢自己感受返有幾唔開心

子爵府

國民生產總值:14804

你唔好比老公知咁多野未得羅,你唔講,無人知喎
乜嘢夫妻之間要坦白,系厄人假,好多野,講左出口就番唔到轉頭

別墅

國民生產總值:871

Bebe_chiu 發表於 16-12-2 01:46
我幾時做手術丶幾時冇咗BB,呢d傷痛的經歷點解話比其他人知!
又唔見佢d衰嘢丶點鬧我話比人知!
佢之前大大 ...

好多人講嘢係唔經大腦既,都唔會理人感受既,經常性口不擇言,我覺得有遺傳。我老公一家都係咁,所謂既奶奶仲寫佐一本垃圾書,派俾親戚朋友,好多都係私隱,簡直係打開肚皮俾人睇。

大宅

BK Milk勳章

ly083 發表於 16-12-2 08:48
好多人講嘢係唔經大腦既,都唔會理人感受既,經常性口不擇言,我覺得有遺傳。我老公一家都係咁,所謂既奶 ...

你99真係有病

子爵府

國民生產總值:12811

你應該對C6也適當的隱瞞.宜家知道C6知道就等於全世界知.不完全是99的問題.

大宅

國民生產總值:1049

回覆樓主:

你99應該係無野講搵野講,自己又無野好講,咪講身邊嘅人

別墅

國民生產總值:871

Bebe_chiu 發表於 16-12-2 10:40
你99真係有病

係,我都覺得係病態,有d太私隱既嘢真係唔應該講俾人聽。

大宅

BK Milk勳章

ly083 發表於 16-12-2 11:25
係,我都覺得係病態,有d太私隱既嘢真係唔應該講俾人聽。

所以有陣時唔怪得哂我們做新抱對99咁多意見!

大宅

國民生產總值:2783

你要明白有樣嘢叫有其母必有其子

唔怪得哂你99嘅

子爵府

Yee_ng 發表於 16-12-2 10:54
你99應該係無野講搵野講,自己又無野好講,咪講身邊嘅人

冇錯~~~~好多奶奶都係咁~~~~

我同老公乜都唔同奶奶講~~~就係知佢有咁既問題~~~但我奶奶都可以將自己幻想到既當事實同人講~~~

聽果d人又唔用腦轉過頭黎問我~~~我次次都答同一句~~「我唔係同奶奶住既~~~我地好少見面&冇傾計~~~如果咁你都覺得佢講既野可信你咪信囉~~~唔洗返轉頭黎問我/同我講~~~」

我奶奶講到好似日日見住我~~~同我住緊咁款~~~連生活細節都知道~~~我真係好佩服佢

子爵府

anna59 發表於 16-12-2 08:32
你唔好比老公知咁多野未得羅,你唔講,無人知喎
乜嘢夫妻之間要坦白,系厄人假,好多野,講左出口就番唔到 ...

但講到冇BB~~做手術~~依d好難唔同老公講架喎~~~

子爵府

國民生產總值:14804

回覆 美菲絲 的帖子

應該去鬧老公,把口疏
D男人系咁,大情大性,唸住無所謂,淨系識話D女人小氣

美菲絲    發表於 16-12-2 13:19

子爵府

anna59 發表於 16-12-2 13:10
回覆 美菲絲 的帖子

應該去鬧老公,把口疏

係喎~~~~成日話個老婆~~小氣~~計較~~敏感~~~

大佬呀~~~你有冇諗過俾人話/俾人講果個人既感受呀~~~試下個老婆又乜都唔經大腦講奶奶~~~奶奶一唔高興時~~係咪又會話奶奶小氣~~計較~~敏感???

係既話咪大家乜都唔經大腦講囉~~~~睇下邊個頂唔順先~~~

子爵府

國民生產總值:12811

美菲絲 發表於 16-12-2 12:49
我奶奶講到好似日日見住我~~~同我住緊咁款~~~連生活細節都知道~~~我真係好佩服佢
佢不寫小說認真浪費.

美菲絲    發表於 16-12-2 14:08

水晶宮

國民生產總值:54816

你應該管好C6把口好D,兩公婆嘅嘢點解一定要講俾99知

美菲絲    發表於 16-12-2 16:41

大宅

國民生產總值:2783

美菲絲 發表於 16-12-2 12:53
但講到冇BB~~做手術~~依d好難唔同老公講架喎~~~

咁大個人都應該知乜嘢講得乜嘢唔講得掛

子爵府

xavierma215 發表於 16-12-2 15:55
咁大個人都應該知乜嘢講得乜嘢唔講得掛

好明顯樓主老公一家都唔知啦~~~~

老婆冇左BB~~要做手術~~老公要知係好正常~~~個B佢都有份~~~亦應照顧個老婆~~~

但為乜老公要講俾奶奶知呢???仲要係講俾一個把口唔收既奶奶聽~~~~

大宅

國民生產總值:2063

我一有左通知99,講明尊重佢c6呀媽先同佢講,未夠12週,講左唔好同人講,轉頭c6全體親戚輪住恭喜我,好彩依家平平安安到23週冇事!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎