用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 22|主題: 82226

右胸突然硬曬,點算?

大宅

國民生產總值:1696

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
已餵人奶近2個月一直都無事,今晚9:30如常地埋身餵過阿仔,臨瞓前12點幾再泵一次,泵完後已覺得奇怪因右邊只出了一安(平時約有2安)而且泵完仲好硬,我不以為然就照瞓覺。到半夜4點再埋身餵,阿仔食咗半個鐘,個胸仲係勁硬,乳頭仲突然多了白點,咁樣係唔係塞咗?可以點做?我試過熱敷咗一陣,阿仔食的時候也有一邊按,但都整唔得

咁嘅情況去健康院搵母乳姑娘可幫到手嗎?定係去睇私家醫生好?

王國熱話
3歲女最近經常半夜醒、大喊
我仔二歲俾老師一投訴話打人,玩水。好...
bb成日伸懶腰
婆婆嫲嫲工人湊B係咪會多數會曳D?

複式洋房

國民生產總值:101

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

按摩多D ,多D 吸吮…

子爵府

國民生產總值:12614

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
超大力推, 比仔啜(換姿勢)
開泵再推..
沖熱水涼時再放奶推..

洋房

國民生產總值:75

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
試下沖涼時用熱水淋住個胸,不停按摩
等個胸淋左再將d奶渣哂出黎
之後再俾bb埋身啜
我之前又係硬左好痛,用左呢個方法之後就冇事了

大宅

啤梨Bella 發表於 16-12-4 07:10
試下沖涼時用熱水淋住個胸,不停按摩
等個胸淋左再將d奶渣哂出黎
之後再俾bb埋身啜

我比阿仔再啜,已經冇硬啦,但就發現乳頭部份有好大點白色野,又唔係皮(meet唔甩), 依家每次埋身都好痛,點算?係唔係因為之前塞過所以損咗?

男爵府

國民生產總值:6306

blueaqua 發表於 16-12-4 12:29
我比阿仔再啜,已經冇硬啦,但就發現乳頭部份有好大點白色野,又唔係皮(meet唔甩), 依家每次埋身都好痛 ...

搵針吉穿佢,就係呢個位塞啦

男爵府

國民生產總值:6306

我比阿仔再啜,已經冇硬啦,但就發現乳頭部份有好大點白色野,又唔係皮(meet唔甩), 依家每次埋身都好痛 ...

搵針吉穿佢,就係呢個位塞啦

洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

可能係呢d位d奶凝固左,我平時會沖涼時用棉花棒捽,你可以試下
我見過有支乳頭清潔器賣,但我冇試過,我估同用棉花棒應該分別不大?

洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

可能係呢d位d奶凝固左,我平時會沖涼時用棉花棒捽,你可以試下
我見過有支乳頭清潔器賣,但我冇試過,我估同用棉花棒應該分別不大?

複式洋房

國民生產總值:176

發表於 前天 23:35 |顯示全部帖子

回覆樓主:

食通乳寳加暖敷,經經按摩,比bb 啜,通常四次就通番。

複式洋房

國民生產總值:176

發表於 前天 23:35 |顯示全部帖子

回覆樓主:

食通乳寳加暖敷,經經按摩,比bb 啜,通常四次就通番。

大宅

發表於 昨天 23:35 |顯示全部帖子
啤梨Bella 發表於 16-12-5 09:05
我見過有支乳頭清潔器賣,但我冇試過,我估 ...

我已去睇咗醫生同去健康院見母乳姑娘,佢地都話冇乜野。因為而家乳頭個位好奇怪,冇餵奶時係冇白點,但埋完身或泵完奶先會喺同一位置有一大白點出現,個胸都會淋曬又唔似塞,醫生只叫我餵奶前用熱毛巾敷吓,同用毛巾捽吓,唔知幾耐先會退,不過好彩今日已經冇之前咁痛
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎