用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4944|主題: 869330

以小朋友名義捐錢

別墅

國民生產總值:857

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
想問係咪有機構可以以小朋友名義捐錢?
如果捐完有無d 咩可以比返小朋友等佢知?
謝謝!

版主

國民生產總值:97240

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

間間都得架啦,你填咩名,收據咪開咩名囉。

別墅

國民生產總值:857

引用:間間都得架啦,你填咩名,收據咪開咩名囉。

原帖由 Charlotte_mom 於 16-12-02 發表
間間都得架啦,你填咩名,收據咪開咩名囉。
但係就咁比張收據小朋友佢唔會明
有無邊d 會比返d 野佢咁

大宅

國民生產總值:4507

小朋友樂思會
我試過
名寫小朋友
佢會有點小紀念品寄黎如小襟章 証書
大人可用自己名退稅

wcpcelia    發表於 4 天前

珍珠宮

國民生產總值:41265

mama48 發表於 16-12-2 07:06
想問係咪有機構可以以小朋友名義捐錢?
如果捐完有無d 咩可以比返小朋友等佢知?
謝謝!

Unicef都可以

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

國民生產總值:3475

mama48 發表於 16-12-2 07:53
但係就咁比張收據小朋友佢唔會明
有無邊d 會比返d 野佢咁

有咩必要用佢名呢?明明唔係佢錢?
我會帶佢去參加關懷探訪,由佢手拎去送禮俾人,對方笑納令佢自然明白分享資源嘅意義。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎