用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 128|主題: 869579

二手買賣後,被買家偷圖作轉售,你介意嗎?

洋房

國民生產總值:74

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我覺得買家買咗件產品,當然屬於佢!

佢轉售圖利/掉咗去,點處理都唔關我事!

但如今,買家懶到偷圖再resell 件野,

請問大家點睇? 定算數?(我明冇咩野可以做到,係網上世界)

Thank you!

珍珠宮

國民生產總值:40784

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

對你都冇影響啦, 介意咩?

珍珠宮

國民生產總值:33560

醒目開學勳章

佢賣件野係佢嘅事,但幅圖唔係佢嘅,會叫佢 delete 張圖,如佢唔理,叫 admin 去 delete 張圖,偷圖一樣等於偷野,點會無問題。
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

子爵府

國民生產總值:11942

回覆樓主:

為左呢個你唔識的無謂人終日掛心呢件事唔值

wcpcelia    發表於 6 天前

複式洋房

國民生產總值:342

可能係佢買完覺得唔岩再賣姐,偷圖無所謂啦,見你影得靚呀嘛

大宅

國民生產總值:4687

princess11 發表於 16-12-2 07:27

我吾會理、除非幅圖影到私人野或地方。
做人至緊要開開心心 :-D

子爵府

國民生產總值:14045

圖片下次要打水印喔!

水晶宮

國民生產總值:56242

回覆樓主:

有咩問題?件嘢都唔係你嘅,你怪佢用你張相?

伯爵府

國民生產總值:17103

回覆:二手買賣後,被買家偷圖作轉售,你介意嗎?

我出奇以上回覆既jm對偷圖咁無所謂。

別墅

國民生產總值:825

偷圖當然有所謂,涉及版權問題,佢要賣就自己影
而家冇咩嘢做到,試下叫佢刪圖!

子爵府

國民生產總值:13843

BK Milk勳章

mama01 發表於 16-12-2 08:58
我出奇以上回覆既jm對偷圖咁無所謂。

件野都賣左比人,比埋幅圖佢有乜所謂?除非有自己個樣啫。

琥珀宮

國民生產總值:182762

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:我覺得買家買咗件產品,當然屬於佢!佢轉售

原帖由 princess11 於 16-12-02 發表

偷圖係老土。resell 就冇乜嘢

瑪瑙宮

國民生產總值:136549

spikenard 發表於 16-12-2 07:45
為左呢個你唔識的無謂人終日掛心呢件事唔值

大宅

國民生產總值:2267

唔會為此傷神.

伯爵府

國民生產總值:19425

懶到咁

禁止訪問

國民生產總值:28430

貓狗褓姆 畀面勳章

男爵府

國民生產總值:6439

唔會為此傷神 x 2

洋房

國民生產總值:74

wbrenda 發表於 16-12-2 09:36
呢句吾明 ---》》買家懶到偷圖再resell 件野
佢買咗我件產品,
再係無得我同意下,自己copy 張相,賣番件產品出去!

佢賣野唔關我事,宜家我眼見係佢偷圖:(

禁止訪問

國民生產總值:28430

貓狗褓姆 畀面勳章

大宅

國民生產總值:2366

我都好憎D人偷圖
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎