用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 145|主題: 236400

7w6d流啡,可睇中醫安胎嗎?

大宅

國民生產總值:1280

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
去了廣華急症,照左超聲波,醫生話無咩可以做,要睇下bb叻唔叻,可唔可以繼續長大。

有冇好的中醫師介紹?最好九龍區

男爵府

國民生產總值:7711

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我之前7w1d大出血,又係廣華睇急症,都係話無野幫到我,最後我b喺7w4d自然排出左……
你可以嘅就快快搵個婦科私家醫生睇,叫醫生開安胎藥/打安胎針幫你保胎呀,另外你自己可以嘅就瞓多d床休息喇,希望幫到你

大宅

Tinny 發表於 16-12-3 14:40
我之前7w1d大出血,又係廣華睇急症,都係話無野幫到我,最後我b喺7w4d自然排出左……
你可以嘅就快快搵個婦 ...

多謝你!我昨日睇左中醫西醫,兩個醫生都有開安胎藥,但今日仲比昨日流多左,我由昨晚開始已經訓左無乜起身,希望d藥真係有效啦

係呢,想問下點先知道排左bb出來?佢而家仲好細喎,係咪同血塊差不多?

男爵府

國民生產總值:7711

swbb2013 發表於 16-12-3 16:14
多謝你!我昨日睇左中醫西醫,兩個醫生都有開安胎藥,但今日仲比昨日流多左,我由昨晚開始已經訓左無乜起 ...

當bb組織排出,你係會感覺到陰道有一舊野痾出黎,果舊組織係有血有肉架

複式洋房

國民生產總值:347

swbb2013 發表於 16-12-3 16:14
多謝你!我昨日睇左中醫西醫,兩個醫生都有開安胎藥,但今日仲比昨日流多左,我由昨晚開始已經訓左無乜起 ...

你休息多點,訓床,除左去廁所之外,都係訓床呀
我上個月8week5,bb無心跳,醫生叫我一星期後返醫院塞药,響第4日肚勁痛,夜晚入廣華急症,醫生幫我用鴨咀鉗鉗開,胎囊卡住響宮頸,要醫生用鉗鉗出來,組織就自己排出,之後留左一晚,第二日一早醫生照陰超,照到排清晒,比我下午12點出院,唔駛覆診

你加油,比啲信心自己同BB,祝你同BB平安,痴實媽咪

大宅

多謝你地呀!希望bb無事啦!我會盡量訓多d
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎