興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

紅中劍 發表於 17-3-22 02:05
唔經唔覺就3個幾月啦

好可愛呀,真係大得好快

男爵府

開心吸收勳章

紅中劍 發表於 17-1-21 14:09
家庭照

瞓喺度果隻好可愛!

大宅

紅中劍 發表於 16-12-2 08:51
第一次抱孫仲要係自己接出黎,真係超興奮

pm.

男爵府

隻隻都好精靈

大宅

wahahaic 發表於 17-3-22 08:44
瞓喺度果隻好可愛!

果隻仔仔黎勁仲意訓左我個身上面

男爵府

回覆樓主:

我都湊大左自己啲孫,係咪睇住佢地由未開眼之後開始識行識走會好開心呢

大宅

katrinabekiki 發表於 17-3-22 13:51
我都湊大左自己啲孫,係咪睇住佢地由未開眼之後開始識行識走會好開心呢
...

係非常想心,同埋唔知係咪屋企出世既關係,痴人痴到爆,勁仲意訓上你個身度,就連有朋友黎都會訓下朋友D大肶

男爵府

紅中劍 發表於 17-3-22 13:54
係非常想心,同埋唔知係咪屋企出世既關係,痴人痴到爆,勁仲意訓上你個身度,就連有朋友黎都會訓下朋友D大 ...

因為出世已見住你而且有人陪住長大會痴人啲架,你啲係咪英短我啲異短,而家曳到無朋友,成日都攪攪震 另外呢2隻肥仔又係我湊大,而家2隻同1朋友拎左,我勒令減肥,1隻7磅半,1隻6磅,但得5個幾月 返親黎探我就必定訓我大脾

大宅

katrinabekiki 發表於 17-3-22 14:04
因為出世已見住你而且有人陪住長大會痴人啲架,你啲係咪英短我啲異短,而家曳到無朋友,成日都攪 ...

係啊貓爸貓媽都係英短,但唔知點解我覺得其中一隻囡有D似美短(啡色果隻),又會同爸爸媽媽都唔似咁好笑喎,銀虎囡去左新屋企都好痴新主人,啡囡我尋日上朋友度就見佢愈來愈靚囡啦,成個過程雖然幾攰但真係好開心

男爵府

紅中劍 發表於 17-3-22 14:17
係啊貓爸貓媽都係英短,但唔知點解我覺得其中一隻囡有D似美短(啡色果隻),又會同爸爸媽媽都唔似咁好笑喎 ...

因為配貓係查3代家宅,唔係父母咩色就生咩色架,有機會生其他色架,我就好小去朋友度探孫,通常佢地返黎,因為沖涼剷毛,又或者每日whatsapp講佢地壞話同埋講近況,但佢地返到黎都仲認得自己出世既地方既

大宅

katrinabekiki 發表於 17-3-22 14:27
因為配貓係查3代家宅,唔係父母咩色就生咩色架,有機會生其他色架,我就好小去朋友度探孫,通常佢地返黎, ...

我2隻大貓係寵物店買,所以上3代冇乜概念。不過湊完呢胎先明白點解貓賣得咁貴,貓媽大肚到貓B2個月大,食都食到幾千銀,係啦我可唔可以請教你D關於貓貓生B既問題

男爵府

紅中劍 發表於 17-3-22 14:46
我2隻大貓係寵物店買,所以上3代冇乜概念。不過湊完呢胎先明白點解貓賣得咁貴,貓媽大肚到貓B2個月大,食 ...

你可以pm問我無問題,我有寵物美容牌,我有睇好多貓心理書同埋本身係業餘繁殖讓比朋友既,因為佢地成日買到病貓而家佢地養既貓全部係我既孫 每隻貓b成本唔平架,我啲孫計過要起碼4200,15罐奶粉,黑酵母,lysine,糧,砂,針錢,啲人唔知就以為唔駛錢,每隻孫都係我心血,湊大佢地好辛苦但值得既

大宅

katrinabekiki 發表於 17-3-22 14:54
你可以pm問我無問題,我有寵物美容牌,我有睇好多貓心理書同埋本身係業餘繁殖讓比朋友既,因為佢地成日買 ...

係囉,我計過我D孫都要2千成本,但好多人覺得幾百蚊都有隻貓B,我都唔知講咩好囉

男爵府

紅中劍 發表於 17-3-22 15:10
係囉,我計過我D孫都要2千成本,但好多人覺得幾百蚊都有隻貓B,我都唔知講咩好囉
...

我啲孫4200成本rc奶粉15罐,每罐230,lysine200,黑酵母550,糧400,貓砂200,針250,條數有得計架我,因為我每1個鐘補多次奶,仲未計我女坐月既食用 ,2000你算平啦,唔駛理人地點講,總之自己問心無愧就夠 你有咩想問直接pm我啦

洋房

回覆樓主:

好想要呀

大宅

ceci0820 發表於 17-4-1 11:58
好想要呀

大宅

回覆樓主:

貓貓生活短片

https://youtu.be/LkVouhiq2fA

https://youtu.be/lhrlGT-qgy4

https://youtu.be/Y_QCfkFKVOI