用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 30|主題: 12394

加固問題

大宅

國民生產總值:2154

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
就快6個月加固:

1) 開始食純米糊, 食幾耐先可以加其他野?
2) 幾多既份量先叫代一餐?
3) 初初加固可能未代到一餐, 咁要俾幾多水bb飲?
4) 果蓉點整?

侯爵府

國民生產總值:22407

咁適應咗純米糊喇,就可以加其他嘢喇

複式洋房

國民生產總值:181

1,我b系佢食到半碗仔糊仔之後我先加野落去,開始只係當零食比佢
2,幾多分量要睇翻bb食完糊仲會唔會扭,我b就大約180ml嘅水開嘅米糊(比較杰),佢食曬已經唔洗再補奶
3,開始試米糊只係食好少,得幾羹,餵完會餵兩三羹水long下口
4,蘋果香蕉可以用匙羹刮

以上只系個人做法

侯爵府

國民生產總值:24019

我就等到囡囡適應米糊之后,就開始加少少果蓉入去~

翡翠宮

國民生產總值:91924

初初俾純米糊佢食,每個BB適應能力都唔同

水晶宮

國民生產總值:61676

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
1、我囝囝就純米糊,要加蔬菜,肉類就開始食粥仔喇。
2、每餐基本系半碗到八成到,食到呢個份量,我就冇幫BB加奶喇。
3、囝囝唔肯飲水,我用匙羹一兩啖咁喂水,好難計算飲多少水。
4、初初食生果都系蘋果,對開,去芯,用匙羹刮。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎