用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

樓市動向 今日: 7|主題: 57061

[討論] 鄰近新加坡,首期十萬

大宅

國民生產總值:1682

BKXmas勳章

有無人知呢個是什麼?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
飛鵝山。
香港仔水塘
花.....全部到係花...... 剛剛拍完的
請教用開咩方法儲存大量相片呢?

大宅

國民生產總值:3852

BKXmas勳章

好似係馬拉的新山,果陣有留意下廣吿, 跟住上網search, 結論係買唔過。。。

大宅

國民生產總值:3457

想生BB熱投 BKXmas勳章

ms_maybb 發表於 16-12-2 10:41
好似係馬拉的新山,果陣有留意下廣吿, 跟住上網search, 結論係買唔過。。。
Why?

男爵府

國民生產總值:7996

BKXmas勳章

ms_maybb 發表於 16-12-2 10:41

醒目。你點知買唔過?前二個月見到有個新加坡工作的女仔寫的Blog,她是馬拉華人說:那位置買唔過,交通不便,去新加坡或新山都不方便,碧桂園賣不出只好來騙中國人買

大宅

國民生產總值:1666

BKXmas勳章

tom_s18 發表於 16-12-2 19:15
醒目。你點知買唔過?前二個月見到有個新加坡工作的女仔寫的Blog,她是馬拉華人說:那位置買唔過,交通不便 ...

呢個盤只係呃中國水魚嘅, 當地人係絕對絕對絕對絕對絕對唔會買

不過由於中國人在當地買樓可以入籍馬來西亞,所以令到好多貪污人士喺嗰度掃貨, 但始終水魚唔多所以喺香港開始係咁賣廣告,不過精明嘅港人根本唔會對呢啲垃圾盤有興趣

珍珠宮

國民生產總值:43299

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

baby668 發表於 17-1-13 13:59

呢個盤只係呃中國水魚嘅, 當地人係絕對絕對絕對絕對絕對唔 ...

大宅

國民生產總值:1420

BKXmas勳章

leekingfu84 發表於 16-12-2 09:53
有無人知呢個是什麼?

碧桂園給你一個五星級的家,但迫你住在山1卡啦、(emoji)

男爵府

國民生產總值:6200

BKXmas勳章

我都睇過,一心想投資收租,佢都有部份單位可包租保證6厘,但樓花期要36個月,交樓後才有租收。

後來朋友介紹馬六甲另一個盤,下個月就有租金回報,所以買咗,剛跟律師簽好文件,等樓契辦好就正式成為業主。

子爵府

國民生產總值:11110

BKXmas勳章

回覆樓主:

睇到係碧桂園都唔開胃

寶石宮

國民生產總值:436140

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

leekingfu84 發表於 16-12-2 09:53
有無人知呢個是什麼?

睇返個位置,不係在新加坡,係在新山,去legoland都知嗰度幾荒蕪

寶石宮

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

vincymama 發表於 17-1-13 19:51
我都睇過,一心想投資收租,佢都有部份單位可包租保證6厘,但樓花期要36個月,交樓後才有租收。

後來朋友 ...

新山好多還在發展中,我諗要好幾年至10年以上才有完善配套,到其時又會有新既樓盤推出,馬拉就係地多,純粹個人諗法

寶石宮

baby668 發表於 17-1-13 13:59

呢個盤只係呃中國水魚嘅, 當地人係絕對絕對絕對絕對絕對唔 ...

有同感

大宅

國民生產總值:1666

BKXmas勳章

vincymama 發表於 17-1-13 19:51

後來朋友 ...

請問有乜好推介,可否詳細講吓,唔該晒
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎