用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

鐘點工人 今日: 0|主題: 6287

[其它] 15年BK請的鐘點姨姨-今天解雇了她!

珍珠宮

國民生產總值:41265

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我之前開post讚過她,做野快手乾淨。我要求每星期來一次,之後佢話兩星期來一次,都算! 之後開始luk 底,失踪! 鐘錢day 1係佢自己講($75),幾次後話加到$90,我照俾! 早幾日app我話今天原定時間不能過來,可改在昨天或今天上午過來,我突登請假,尋晚10點幾再確定今朝過來,今朝一起身就見到佢app話唔舒服(我真係好難信,次次luk底前都係話改時間,有預告篇!)! 今次真係唔再忍,我app佢叫佢多休息,以後唔使嚟! 鐘點姨姨姓楊,住坑口,大家留意下,好無責任心!

王國熱話
孖B幾周出世 & 幾重 ?
私院孖b開刀
2017 孖胎媽媽?
孖b真的要請2個工人嗎?

大宅

國民生產總值:4292

回覆 CINDYC 的帖子

其實九十元己經系上年的時薪,不用勞氣。

男爵府

國民生產總值:5456

做左甘耐交低所匙都得啦

珍珠宮

adrio 發表於 16-12-2 10:27
回覆 CINDYC 的帖子

其實九十元己經系上年的時薪,不用勞氣。

我無同佢講過價,全部佢自己開,價錢唔啱咪開心見誠講,成日luk底我接受唔到! By the way, 我幫娘家上星期用app請的鐘點都係90蚊一小時

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

咪咪2007 發表於 16-12-2 10:32
做左甘耐交低所匙都得啦

我之前BK請嗰位姨姨用咗4年幾(佢身體不適無做),我有申請埋入屋苑卡+鎖匙俾佢; 但剛解雇呢位,一路嘅態度令到無信心放低鎖匙,通常開門俾佢之後我就落會所坐。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

伯爵府

國民生產總值:17726

回覆樓主:

而家D家助真係吾多掂……我bk用過,正苦找的家助又用過,好5掂

珍珠宮

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
wuwucancan 發表於 16-12-2 13:26
而家D家助真係吾多掂……我bk用過,正苦找的家助又用過,好5掂 :thinking ...

樂活,智x適,家務x, bk都用過,前兩者好唔掂, 家務x 近人用過兩位,一個參觀示範單位咁,另一個ok, 我會再用。BK其實兩個做野ok, 剛炒嗰位係態度及責任心有問題,可能唔憂做

伯爵府

國民生產總值:17726

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎